in

Erdogan overleden? Geruchtenmachine Midden Oosten draait op volle toeren

erdogan 1560332955
geralt / Pixabay

Sinds 48 uur draait de geruchtenmachine in het Midden Oosten op volle toeren met het bericht dat de Turkse president in Istanbul aan een hartaanval is overleden.

Erdogan doodVeel is er niet bekend, maar de Turkse regering hult zich in stilzwijgen (links). De felicitatie aan de nieuwe Britse premier werden via Twitter overgebracht. Dat voortdurende stilzwijgen heeft de wildste geruchten op gang gebracht (rechts).

Interessanter is dat dit bericht rechtstreeks van drie nieuwszenders (1,2,3) uit het Midden Oosten afkomstig is. Dat zegt niets, maar is toch opvallend. Met name Palawa (3) is geen kleine site., met een geschatte jaarlijkse 16 miljoen bezoekers. Ook een kleine Griekse site berichtte er vanmiddag voorzichtig over. Ook vanuit Koerdische bronnen komt (hoopvol gestemd) nieuws.

In een land waarin dat pas een paar jaar terug een militaire coup ternauwernood werd afgewend, is het vreemd dat de president niet binnen 24 uur laat zien dat hij nog leeft. Het zou kunnen duiden op groeiende onrust.

Maar indien Erdogan echt zou zijn overleden, is er pas echt reden voor onrust binnen de Turkse regering. Een duidelijke politieke kroonprins ontbreekt, zodat de stilte en onzekerheid die alles nu nog in het ongewisse houdt, kan worden benut om een interne machtsstrijd in een verder stadium te doen belanden dan anders mogelijk zou zijn. Dat kan de stabiliteit van het land alleen maar ten goede komen.

Erdogan dood canvasDe internationale implicaties van een ontijdig overlijden van Erdogan zijn enorm. Met een groeiende crisis rond Cyprus en dat op het punt lijkt te staan de NATO te verlaten en zich meer op (dè vijand van NATO) te richten, si dit niet het moment dat het land zich veroorloven kan haar leider te verliezen.

Vanzelfsprekend, iets is pas waar als het officieel wordt ontkend. Zo werkt de wereld tegenwoordig. Het zou ook een teken van kracht zijn als de Turkse president thuis rustig achterover geleund alle onrust zou bekijken, dus wie weet? Maar heel waarschijnlijk is dat nu ook weer niet: het zou krachten los kunnen maken die niet meer beheersbaar kunnen blijken. Dat geldt al evenzeer voor de situatie waarin de president nog leeft, maar mogelijk onherstelbare medische handicaps heeft opgelopen – zoals bijvoorbeeld door een beroerte.

Alles bijeen is het een vreemde situatie. De eerste geruchten zijn al vrijwel net zo lang in omloop als dat de president niet meer in het openbaar is gezien. Dat sindsdien al meer dan 48 uur verstreken zijn, lijkt geen goed teken voor Erdogans aanhangers.

WORDT VERVOLGT….

https://twitter.com/ThreatJournal/status/1153360154613747718

Lees verder bij de bron: Stop de Bankiers

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
wonder 1563977754

Het is een wonder dat Nederland nog enigszins functioneert

justitie 1563978186 e1567163579848

Ondertussen in Duitsland: Behalve moord en doodslag wordt er feitelijk niets meer strafrechtelijk vervolgd