in

EU-expansiedrift: Europese kopstukken vragen groen licht voor Albanië en Noord-Macedonië

Fort Europa

In een gezamenlijke brief roepen de voorzitters van de Europese instellingen de EU-lidstaten op hun verzet tegen het openen van toetredingsgesprekken met Albanië en de republiek Noord-Macedonië te staken.

Een klein aantal landen waaronder Nederland blokkeert besluitvorming in Brussel hierover.

“Noord-Macedonië en Albanië hebben gedaan wat we van ze gevraagd hebben. Dat vergde een aanzienlijke inspanning van hun burgers, voor wie het Europese perspectief een grote bron van motivatie en kracht is”, schrijven EU-president Tusk, de voorzitter van het Europees Parlement Sassoli, Europees Commissievoorzitter Juncker en zijn opvolger per 1 november Ursula von der Leyen.

“We geloven dat de tijd is aangebroken om met beide landen te gaan onderhandelingen over toetreding.”

In juni gaven de voor Europese Zaken verantwoordelijke ministers geen groen licht voor de start van onderhandelingen. Een besluit werd uitgesteld tot oktober. De ministers zijn later deze maand bijeen in Luxemburg.

Nederland heeft vooral bezwaar tegen Albanië. Den Haag vroeg eerder dit jaar in Brussel op verzoek van de Tweede Kamer om herinvoering van de visumplicht in verband met criminaliteit rond Albanezen in Nederland.

Dit verzoek werd afgewezen.

Lees verder bij de bron: Europa Nu

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Schermafbeelding 2019 10 04 om 11.52.25 1

De beelden: Politiehond grijpt doorgedraaide man in moskee

triest 1570209607

Beverwijk is geweld van ‘jongeren’ spuugzat, durven niet meer naar buiten