in ,

EU in optima forma: En daar gaat weer 21 miljard euro… Weer meer inspraak voor multinationals

17095492237 7115cc6e45 eu euro

De is goed bezig! In een poging van Juncker om multinationals beter van dienst te zijn, had hij bedacht dat een EU-investeringsfonds van 300 miljard goed zou zijn voor het stimuleren van de . Maar ja, geld dat de EU uitgeeft, komt uit de portemonnee van uzelf. Al snel bleek -balletje balletje- de 300 miljard eigenlijk 30 miljard te zijn.

Hij hoopt met die 30 miljard van uw geld, 270 miljard aan geld van investeerders aan te trekken. Hij geeft met zijn investeringsfonds dus garanties af aan investeerders op uw kosten. Hiermee krijgen de grootste multinationals dus weer meer inspraak. Want reken maar dat als bedrijven 270 miljard investeren, dat ze bescherming en inspraak willen. Zij wel, u niet. Met dit plan roept Juncker effectief een Corporatocratie af in de EU. En met Lux Leaks belastingvoordelen van Juncker en het TTIP ‘vrijhandelsverdrag' is de hat-trickdaarmee uiteraard compleet.

Nu blijkt het ondertussen rond, het is 21 miljard geworden en het heet het Europees Fonds voor Strategische Investeringen (EFSI). De hele is kennelijk akkoord met dit plan dat de grote multinationals nog weer meer garanties en inspraak geeft. Het bedrijfsfeest begint in ieder geval met het feit dat u, beste inwoners van de door de EU bezette gebieden, weer 21 miljard extra mag gaan ophoesten. En succes daarmee, want dat zal de economie vast veel goed doen! In september is het operationeel, we zien de bijbehorende naheffingen nu alvast tegemoet.

Lees verder via: Lang Leve Europa!

Photo by Charos Pix cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
293875680 eaaf3f94ca lintjes e1432978178851

Omgekeerde wereld: Aangifte tegen RamBam om onterecht lintje

5783780193 1d733f0494 cancer

Naast virussen kunnen ook bacteriën rol spelen bij ontstaan kanker