in

EU-landen gaan DNA-databanken koppelen

Dertien EU-landen gaan hun databanken met genetische gegevens aan elkaar koppelen zodat informatie kan worden uitgewisseld.

Dat komt niet alleen onderzoek naar zeldzame ziekten ten goede, maar kan ook meer inzicht geven in kanker, hersenaandoeningen en de gevolgen van iemands DNA op bepaalde medicijnen. Patiënten kunnen daarvan profiteren met een gepersonaliseerde therapie.

De landen hebben hierover in Brussel een zogenoemde eHealth-verklaring ondertekend. Drie andere landen volgen later. De overige twaalf lidstaten, waaronder Nederland, worden uitgenodigd dat ook te doen.

Betere samenwerking moet ervoor zorgen dat bestaande en toekomstige databanken met elkaar kunnen communiceren en de nu nog gefragmenteerde initiatieven worden afgestemd. Doel is om in 2022 1 miljoen zogeheten genomen in de EU toegankelijk te maken. De Europese Commissie is blij met het initiatief en neemt de coördinatie op zich.

Omdat het delen van genetische en medische gegevens erg gevoelig ligt, gelden de hoogste standaarden voor databescherming. De behoeften van burgers moeten centraal staan bij innovatie in de , bedrukken de deelnemende landen.

Lees ook eens verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
E.U. Fiasco
3 jaren geleden

Ik heb nog nooit gemerkt dat de gezondheid van mensen de EU iets interesseert. En ook de mening van de burgers is de EU totaal onverschillig. Hier spreken alleen zakelijke belangen en ideeën die aansluiten bij Illuminatie praktijken. Om kanker te onderzoeken is het helemaal niet nodig om DNA van mensen in een grote databank te stoppen. Het is flauwekul dat men niet zou weten hoe kanker genezen moet worden. Er bestaan al vele decennia methoden waarmee kanker effectief bestreden kan worden met onschuldigen middelen, maar daar wil de geneesmiddelen industrie niet aan omdat daarmee niet extreem verdiend kan worden. De strijd met de banken en de grote multinationals kan alleen worden gewonnen als de mensen wakker worden en zelf gaan onderzoeken op internet wat er in deze wereld achter de schermen gebeurt. Totdat het zover is blijft het een grote criminele bende waar geld en macht de boventoon voeren.

Na de laatste Facebook affaire is het de hoogste tijd om Android-machtigingen in te trekken

Veroorzaken de internationale spanningen een oorlog?