in , ,

EU lijkt de grote verliezer van Trump’s handelsoorlog te worden

geralt / Pixabay

De handelsoorlog tussen de en kent nog geen winnaar. Maar zou weleens de grootste verliezer kunnen zijn.

Januari vorig jaar gaf het startschot met een importheffing op Chinese wasmachines en zonnepanelen. Niet veel later volgden de importheffingen op staal en aluminium vanuit een groot aantal landen, waaronder Europa.

Trump beloofde de Amerikanen een snelle en totale overwinning in de oorlog. ,,Handelsoorlogen zijn gemakkelijk te winnen”, verzekerde hij zijn aanhang.

De Amerikanen hebben met bijna 100 landen een handelstekort, dus die landen hebben meer te verliezen bij een handelsoorlog dan de VS was zijn redenering.In die bewering zit zeker waarheid.

De vraag uit de VS is voor de Chinese veel belangrijker dan de Chinese vraag naar Amerikaanse producten is voor de VS. De export naar de VS is flink afgenomen door de heffingen.

Daarnaast blijft de binnenlandse vraag wat achter. Dat heeft er toe geleid dat de in China is teruggevallen tot zes procent.

Voor Europa en de VS zijn dat groeicijfers waar ze alleen van kunnen dromen, maar voor China is dat het slechtste getal in tientallen jaren.

Lees verder bij de bron: AD.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1 jaar geleden

Dat lijkt mij ook iet meer dan logisch dat de EU verliest inalles en iedereen. Heb je weleens goed bekeken wat voor een klapvee daar zit. En hoe demented ze allemaal zijn, afzonderlijk of bijelkaar? Je schrikt je dood man van die sneue alcoholisten en misbruikslachtoffers bijelkaar. Dat is echt een kneuzenkabinet bijelkaar.

Die mensen, die club, kan je toch niet serieus nemen.Laat staan over je regeren.

1 jaar geleden

Deze winst is puur door de onkunde van EUssr, niet aan Trump’s genialiteit.
Juncker valt om 10:00 ’s ochtends al om van ellende en Gin-tonics. Are you kiddin’ me
Ik moest weleens naar consulaten in BXL (Afrikaanse ambassades etc). Daar in BXL staat de wijn (wit) om 9:30 al op de tafels in de restaurantjes. De rode wijn komt tegen 10:30 op de tafels.

Echt waar, ik heb het met mijn eigen ogen gezien. Het is daar een gratis bacchanaal, hier noemen wij het EUropese politiek. Nee, het is een schrans, zuip en misbruik-festijn 366 dagen per jaar.

Wilma De Jong-Schobbe
1 jaar geleden

Wat mij betreft kan die hele criminele EU niet snel genoeg ontploffen. Ze nemen de bevolking alles af met medewerking van de eigen criminele “regeringen”.. Souvereiniteit en democratie zijn er allang niet meer. Het is dictatuur alom en de bevolking kan blijven dokken.

CO2 aapje uit de mouw: Nieuwe BPM-regels zorgen voor miljoenen aan overbodige kosten

Abu Bakr al-Baghdadi: gemaakt en gedood door de CIA