in , ,

EU lijkt de grote verliezer van Trump’s handelsoorlog te worden

trump 1547682357
geralt / Pixabay

De handelsoorlog tussen de VS en China kent nog geen winnaar. Maar Europa zou weleens de grootste verliezer kunnen zijn.

Januari vorig jaar gaf Trump het startschot met een importheffing op Chinese wasmachines en zonnepanelen. Niet veel later volgden de importheffingen op staal en aluminium vanuit een groot aantal landen, waaronder Europa.

Trump beloofde de Amerikanen een snelle en totale overwinning in de oorlog. ,,Handelsoorlogen zijn gemakkelijk te winnen”, verzekerde hij zijn aanhang.

De Amerikanen hebben met bijna 100 landen een handelstekort, dus die landen hebben meer te verliezen bij een handelsoorlog dan de VS was zijn redenering.In die bewering zit zeker waarheid.

De vraag uit de VS is voor de Chinese economie veel belangrijker dan de Chinese vraag naar Amerikaanse producten is voor de VS. De export naar de VS is flink afgenomen door de heffingen.

Daarnaast blijft de binnenlandse vraag wat achter. Dat heeft er toe geleid dat de economische groei in China is teruggevallen tot zes procent.

Voor Europa en de VS zijn dat groeicijfers waar ze alleen van kunnen dromen, maar voor China is dat het slechtste getal in tientallen jaren.

Lees verder bij de bron: AD.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
auto geld 1560240900

CO2 aapje uit de mouw: Nieuwe BPM-regels zorgen voor miljoenen aan overbodige kosten

trainingsyrie 770x382

Abu Bakr al-Baghdadi: gemaakt en gedood door de CIA