in , , ,

CO2 aapje uit de mouw: Nieuwe BPM-regels zorgen voor miljoenen aan overbodige kosten

auto geld 1560240900
mohamed_hassan / Pixabay

Automobilisten zijn de dupe van een nieuwe methode om CO2-uitstoot te meten en betalen daardoor vanaf 1 juli 2020 ieder jaar gezamenlijk zo'n 200 miljoen extra aanschafbelasting (bpm) op nieuwe auto's.

Dat komt neer op een verhoging van gemiddeld 450 euro per voertuig.

Dat is de conclusie van een maanden durend onderzoek van KPMG in opdracht van RAI Vereniging en Bovag, waarvan de resultaten maandag worden gepresenteerd, schrijft het ANP op basis van berichtgeving in De Telegraaf.

“Het is onthutsend en verbijsterend dat de honderden miljoenen euro's extra belasting int, ondanks de belofte van het dat de nieuwe emissiemethode voor auto's niet tot hogere bpm-inkomsten zou leiden”, stelt Steven van Eijck, voorzitter van RAI Vereniging.

“De automobilist wordt via de aanschafbelasting op nieuwe auto's (bpm) weer misbruikt om de staatskas te spekken en dat pikken we niet. We willen dat de ingrijpt en de aangekondigde bpm-tabellen direct aanpast, en dat de tijdelijke meeropbrengst wordt gecompenseerd.”

Lees verder bij de bron: wnl.tv

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
zorgverzekering1

Nieuwe zorgwet: Zorgverleners vrezen einde vrije artsenkeuze

trump 1547682357

EU lijkt de grote verliezer van Trump’s handelsoorlog te worden