in , , ,

CO2 aapje uit de mouw: Nieuwe BPM-regels zorgen voor miljoenen aan overbodige kosten

mohamed_hassan / Pixabay

Automobilisten zijn de dupe van een nieuwe methode om CO2-uitstoot te meten en betalen daardoor vanaf 1 juli 2020 ieder jaar gezamenlijk zo’n 200 miljoen extra aanschafbelasting (bpm) op nieuwe auto’s.

Dat komt neer op een verhoging van gemiddeld 450 euro per voertuig.

Dat is de conclusie van een maanden durend onderzoek van KPMG in opdracht van RAI Vereniging en Bovag, waarvan de resultaten maandag worden gepresenteerd, schrijft het ANP op basis van berichtgeving in De Telegraaf.

“Het is onthutsend en verbijsterend dat de overheid honderden miljoenen euro’s extra belasting int, ondanks de belofte van het kabinet dat de nieuwe emissiemethode voor auto’s niet tot hogere bpm-inkomsten zou leiden”, stelt Steven van Eijck, voorzitter van RAI Vereniging.

“De automobilist wordt via de aanschafbelasting op nieuwe auto’s (bpm) weer misbruikt om de staatskas te spekken en dat pikken we niet. We willen dat de Tweede Kamer ingrijpt en de aangekondigde bpm-tabellen direct aanpast, en dat de tijdelijke meeropbrengst wordt gecompenseerd.”

Lees verder bij de bron: wnl.tv


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma De Jong-Schobbe
1 jaar geleden

Ze weten daar in den Haag van gekkigheid niet wat ze moeten doen om de bevolking uit te buiten

LadyL
1 jaar geleden

Ja, Ik denk dat ze HEEL bewust ons land aan het verkwanselen zijn en het verschil tussen arm & rijk nóg groter willen maken.
Oude auto’s van de straat en asap elektrische auto’s. Niet nadenkend over de ‘vervuiling’ die de batterijen van de elektrische auto’s ons gaan bezorgen…

Nederland = NWO bende
1 jaar geleden

En dan te weten dat het hele CO2 verhaal een sprookje is … Er zit slechts 350 ppm CO2 in lucht. Dat is 0,035 %. Dat is verwaarloosbaar. En daar bij komt dat planten CO2 nodig hebben voor hun groei …. Zonder CO2 zijn er geen planten en geen bomen …. Sterker nog: CO2 van gas gestookte electriciteits centrales wordt toegevoerd aan kassen zodat gewassen sneller groeien …

CO2 is weer een van die dingen waarbij de burgers massaal worden belazerd. Ze worden angst aangejaagd en opgezadeld met hoge kosten die uiteindelijk weer bij de elite terecht komt.
De Nederlandse regering is zelfs zo gek dat zij aardgas uitfaseren … Deze mensen zijn compleet hun verstand kwijt (of zijn gechanteerd door de cabal).

Windmolens en zonnepanelen zijn niet de oplossing omdat zij een giga investering vragen en je heel veel molens en heel veel oppervlak zonnepanelen nodig hebt.

Naast zaken als banken, pharma industrie, geschiedenis worden mensen op alle fronten bedrogen en afgeperst. Je vraagt je werkelijk af waar wij terecht gekomen zijn op deze aarde.

Nieuwe zorgwet: Zorgverleners vrezen einde vrije artsenkeuze

EU lijkt de grote verliezer van Trump’s handelsoorlog te worden