in ,

EU-terreurbestrijder wil toegang tot je versleutelde data krijgen

Gilles de Kerchove, -coördinator voor terrorismebestrijding (EU CTC), wil dat techbedrijven het mogelijk maken om autoriteiten toegang tot versleutelde data te geven.

Dat liet hij weten tijdens een bijeenkomst van de Raad en Binnenlandse Zaken eind januari in Zagreb.

“De EU-coördinator voor terrorismebestrijding vroeg om aandacht voor de omgang met nieuwe en voor het analyseren en gebruiken van data, met aandacht voor , gegevensbescherming en .

De EU CTC was van mening dat bij de ontwikkeling van encryptie aandacht zou moeten zijn voor de mogelijkheid tot rechtmatige toegang tot data voor de rechtshandhaving”, zo stelt minister van Justitie en Veiligheid in een verslag van de bijeenkomst (pdf).

De Kerchove stelde eerder ook al dat opsporingsdiensten toegang moeten krijgen tot versleutelde data. Hij reageerde destijds op een toespraak van de Amerikaanse minister van Justitie Barr die techbedrijven vorig jaar opriep om toegang tot versleutelde data te faciliteren.

“Ik ben verheugd over de recente toespraak van minister van Justitie Barr waarin hij internetbedrijven oproept tot het vinden van oplossingen die dergelijke rechtmatige toegang mogelijk maken.

Zoals de minister zegt moeten we vermijden dat de wetshandhaving achterop hinkt door de steeds sterkere digitalisering terwijl criminele en terroristische organisatie deze omarmen”, aldus De Kerchove.

Lees verder bij de bron: privacynieuws.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma
1 jaar geleden

De dictatuur wordt steeds erger.

scherpschutter1943
1 jaar geleden

Geef de overheid (ambtenaren) de mogelijkheid en ze maken er misbruik van. Ongeacht wat het is. Al die zogenaamde toezichthouders op het handelen van de overheid, liggen met die zelfde overheid onder 1 deken. (wiens brood men eet, wiens woord men spreekt0 .

henk
1 jaar geleden

Te gek voor woorden, is altijd te omzeilen en wat moeten ze bij de gewone burger vinden?

De terreurbestrijding moet bij de elite beginnen !!!!!
1 jaar geleden

Al dit soort ideeën komen van de elite die volledig controle willen over de burgers zodat zij vrij hun gang kunnen gaan en de burgers nog verder kunnen uitpersen,
Ik heb een beter idee: laat de overheid nu eerst eens uitzoeken wat de elite allemaal uitspookt, hoe ze aan hun vermogen zijn gekomen, waar hun vermogen belegd zit, waar zij hun geld hebben geparkeerd, of zij niet betrokken zijn in illegale handelen of zij rechtmatig belasting betalen.
En laat ze eens beginnen bij de Rothschilds …. en hun malafide praktijken.
Eens dat gedaan praten we verder.

scherpschutter1943
1 jaar geleden

Mijn emailcorrespondentie inzien is precies hetzelfde als opheffing van het briefgeheim en het censureren van post of de preventieve censuur van radio- en tvuitzendingen

Scholenkoepel radeloos door criminele leerlingen: ’Doorgeladen wapens en cocaïne’

Klimaatwetenschap maakt ommezwaai – draait ‘worst case scenario’ terug