in , , ,

EU schrapt het woord ‘man’ uit de boeken om genderneutraler te worden

geralt / Pixabay

De wil een einde maken aan de mannelijke overmacht in ons taalgebruik. Het personeel van het in Straatsburg is te verstaan gegeven dat ze mannelijke woorden als ‘mankind’, ‘manpower’ of ‘man-made’ moeten vervangen voor genderneutrale benamingen.

Speciaal daarvoor is er een handboek geschreven: Gender-Neutral Language in The European Parliament’. In het boek, dat bedoeld is voor de vele vertalers in het parlement, is te lezen dat woorden als ‘chairman’ vervangen moeten worden voor ‘chairperson’. ‘Policeman’, of ‘policewoman’, moet ‘police officer’ worden.

‘Stewardess’ mag ook niet meer, dat wordt ‘flight attendant’.

‘Woorden met ‘man’ moeten verdwijnen’

In de handleiding wordt duidelijk gemaakt dat genderneutraal taalgebruik of genderinclusieve taal meer is dan politieke correctheid.

De voorkant van het handboek ‘Gender-Neutral Language’

Lees verder bij de bron: EenVandaag


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wereld Wordt Wakker
2 jaren geleden

Het lijkt futiel maar is het niet. De EU probeert alles wat eenheid is te breken. Homo zijn wordt bijna als de standaard geprezen. Meisjes moeten twijfelen of ze wel meisje zijn en jongens zijn ook geen jongens meer en moeten met poppen spelen. Precies wat ook in de VS wordt geprobeerd en onze jeugd wordt gek gemaakt. Culturen in de EU moeten kapot. Eenheid moet kapot. Alles moet door een soort koffiemolen. Zwarte Piet zou discriminerend zijn, pepernoten ook niet en met deze non-sense vergiftigen zij ons en onze jeugd. De TV is een grote leugenkast geworden waar op subtiele(?) wijze de manier van denken van mensen worden beïnvloed.

Vluchtelingen krijgen een gratis credit card en kostenloze huisvesting en de eigen bevolking kan verrekken en is al jaren niet gecompenseerd voor stijgende prijzen.
Inmiddels zitten we met compleet stuurloze getto’s in onze woonsteden ….
En de NL premier lacht hard, liegt en bedriegt op alle fronten en is een aal in een emmer met snot waar inmiddels de meerderheid van de NL bevolking vanaf wil.

Dit alles om de burgers murw te maken en te proberen een grote burgeroorlog te creëren wat dan Brussel zal gebruiken om orde op zaken te stellen via als het moet een UN leger. En dit alles met het grote doel om een fascistische wereldregering te formeren met een wereld munt. Het zal niet lukken want er zijn nu al teveel mensen bezig om deze globalisten te stoppen en op te pakken maar burgers moeten wel veel actiever worden deze EU te bevechten.

Laten we deze psychopaten in Brussel en masse naar huis sturen. We hebben niet om ze gevraagd, ze zijn niet democratisch en geven dat openlijk toe, ze zijn bezig met een salamitactiek van belangrijke zaken als belastingen naar Brussel te delegeren en daarmee de soevereiniteit van landen verder te breken. Centrale banken printen fiat geld (=geld zonder tegenwaarde) alsof er geen eind bestaat daarmee een giga inflatie creërend en een onvermijdelijk failliet.

Wordt wakker en praat er over met familie vrienden en buren ….

Migranten krijgen soort van creditcard van de VN, EU en Soros voor de barre tocht naar Europa

Biometrische wachtwoorden: gemak en gevaar in één