in , , , , , ,

EU wil gekweekt vlees om in de ‘niet-duurzame’ Europese consumptie te voorzien

skeeze / Pixabay

Europeanen consumeren vlees op “onhoudbare niveaus” en moeten door beleidsmakers van de Europese Unie (EU) worden aangemoedigd om vlees van het lab te nemen om de klimaatverandering aan te pakken, waarschuwen onderzoekers.

De in Londen wonende denktank Chatham House drong er bij de EU op aan om de productie van vlees gemaakt van dierlijke cellen op te voeren om aan de voortdurende vraag te voldoen zonder het milieu te schaden.

Het blok moet bepalen hoe vleesalternatieven kunnen worden gereguleerd en of er publieke middelen kunnen worden geïnvesteerd ter ondersteuning van wat nog steeds een nichemarkt in de voedingsindustrie is, zei het.

“Plantaardig vlees en gekweekt vlees zijn geen futuristische perspectieven”, aldus Antony Froggatt en Laura Wellesley, co-auteurs van het onderzoekspapier van Chatham House.

“De EU is een broeinest geweest van innovatie in plantaardig vlees en gekweekt vlees. Als het de vruchten van die innovatie wil plukken, moeten beleidsmakers nu reageren op de uitdagingen en kansen die deze nieuwe industrie biedt.”

De gemiddelde Europeaan en Amerikaan moeten hun inname van rood vlees met 90% verminderen, terwijl wereldwijd mensen 75% minder rood vlees moeten eten om aan de wereldwijde klimaatdoelen te voldoen.

Uit een openbare raadpleging door de Europese Commissie vorig jaar bleek dat meer dan 80% van de Europeanen bereid was om de impact van hun voedselaankopen op het milieu te overwegen en dat drie op de vier Europeanen zouden overwegen hun voedingspatroon te wijzigen.

Plantaardig vlees en in een laboratorium gekweekt vlees, vleesanaloga genoemd, verschillen van vleesalternatieven zoals tofu, Quorn en op tarwe gebaseerd verwerkt “vlees” omdat ze op vleeseters zijn gericht.

Een vroege test van vlees dat in het laboratorium werd gekweekt, bootste de smaak en textuur van vlees na, zoals het bieden van de “bloedige” smaak waar vleeseters naar op zoek zijn.

Vlees-analogen hebben de aandacht getrokken van de Amerikaanse zakenman Bill Gates, Virgin-oprichter Richard Branson en acteur Leonardo DiCaprio.

Plantaardig vlees wordt al aangeboden door twee grote Britse restaurantketens.

Onderzoekers hebben toegegeven dat er misschien een manier is om vlees te krijgen dat in laboratoria wordt verbouwd en dat levensvatbaar wordt voor de massamarkt.

“Het technologische proces dat betrokken is bij het produceren van biefstuk in vitro, bijvoorbeeld, vereist het kweken van een complexer weefsel … en er is aanzienlijke vooruitgang nodig om een ​​biefstuk of een soortgelijk geheel gesneden vlees te verkrijgen dat de kleur, smaak en het voedingsprofiel van vlees dat geoogst wordt, bereikt van een dier, “zeiden ze.

“Om dit te doen op een manier die economisch haalbaar is, is het nog uitdagender.”

Lees verder bij de bron: Euronews


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Het geld lenen van China in januari was krankzinnig, leende 5% van het bbp in één maand tijd

Uh? Privacy niet geschonden bij informatieverzoek belastingdienst aan arts