in , ,

EU-zwarte lijst belastingparadijzen is een ‘witwasoperatie’

8413390737 5f8c0e4936 belastingparadijs1

EU-Ministers van Financiën halen vijf van ’s werelds belangrijkste belastingparadijzen van de zwarte en grijze lijst van belastingparadijzen van de EU. Oxfam Novib is daar fel op tegen.

‘De criteria van de EU om belastingparadijzen te screenen zijn zo zwak dat zelfs notoire belastingparadijzen waaronder Hong Kong, Panama, Isle of Man, Guernsey en Jersey van de lijst zijn gehaald’, zegt de organisatie.

‘Dit terwijl de hervormingen die deze landen hebben doorgevoerd weinig goeds beloven in de strijd tegen belastingontwijking. De Europese Unie zou haar zwarte lijst juist moeten versterken om zo te garanderen dat alle belastingparadijzen ter verantwoording worden geroepen.’

Oxfam Novib roept de EU op om de criteria voor de zwarte lijst aan te scherpen zodat meer schadelijk belastingbeleid wordt aangepakt;  ervoor te zorgen dat het beoordelen van landen op objectieve wijze plaatsvindt zonder politieke inmenging; en te zorgen dat Europese belastingparadijzen, waaronder Nederland, hun beleid aanpassen.

Lees verder bij de bron: Bank Nieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
crisis 1552430551

De drie dimensies van economische crisis

work 1552469551

Tabel van de FNV: werken tot je dood, AOW naar 80,5 jaar