in

Europarlementariërs: Hongaren en Polen kunnen concessies vergeten en willen Coronafonds alsnog doorzetten

Het Europees Parlement peinst er niet over om de rechtstaatvoorwaarden aan EU-subsidies alsnog te versoepelen om en Polen tegemoet te komen. Het onderstreept dat de afspraken “een gesloten overeenkomst zijn die op geen enkele manier kan worden heropend”.

Prominente Europarlementariërs als CDA'er Esther de Lange, de liberaal Guy Verhofstadt en de sociaaldemocrate Kathleen Van Brempt opperen zelfs dat de andere EU-landen dan maar zonder de twee dwarsliggers moeten doorzetten met het coronaherstelfonds.

Hongarije en Polen blokkeren de meerjarenbegroting van de EU en het herstelfonds uit woede over nieuwe regels waardoor ontvangers van EU-geld kunnen worden afgerekend op hun omgang met de rechtstaat.

Ze krijgen bijval van , al ging dat land nog niet zo ver ook zijn veto te gebruiken.

Wie de regels alsnog zou willen versoepelen, vindt echter het Europees Parlement op zijn weg. Dat heeft de regels tot tevredenheid van onder meer juist wat aangescherpt weten te krijgen en geeft te verstaan niet alsnog in te schikken.

“Aan onze kant wordt geen concessie meer gedaan”, waarschuwen de fractieleiders.

De regeringsleiders moeten de begroting en het noodfonds nu “zo snel mogelijk goedkeuren”, maant het parlement, dat het oponthoud “diep betreurt”.

De zwaar getroffen Europese kan geen vertraging voor het herstelfonds van honderden miljarden 's verdragen, waarschuwen veel Europarlementariërs.

Dat moet snel van start, “ZONDER concessies” over de rechtstaatvoorwaarden, twittert Esther de Lange, kopstuk van de grootste fractie in het EP.

“Als dat moet (en kan) zonder een aantal landen, dan zij dat maar zo.”

Lees verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

ICT-systemen politie niet op orde: iedereen de dupe

OM is kapotstuk en blundert voor vierde keer met foto’s kroongetuige