in , ,

Schippers wil machtige farmaceuten aanpakken (om verzekeraars nog meer te laten verdienen?)

8403714647 a0b920e6cc pillen

De machtspositie van de farmaceutische industrie moet worden aangepakt. Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) wil dat nieuwe medicijnen voor een betaalbare prijs sneller beschikbaar komen.

Er verschijnen voortdurend nieuwe, complexe medicijnen op de markt. Vaak zijn die erg duur, is er geen alternatief en is het bestemd voor een kleine doelgroep. Als dat doorgaat wordt de zorg onbetaalbaar, meent de bewindsvrouw.
Daarom is een radicale koerswijziging nodig.

Schippers wil onder meer dat de Europese Unie de “vele regels” die de industrie beschermen onder de loep neemt. Ooit kwamen die er om innovatie te stimuleren, maar nu worden ze volgens haar door de farmaceuten gebruikt om hun monopoliepositie zo lang mogelijk te behouden.

Ook wil ze meer geld terugzien van investeringen die de overheid doet in de ontwikkeling van medicijnen. Verder wil ze de toelating in Europa voor veelbelovende pillen flexibeler maken.

Lees verder bij de Bron: Skipr

In de laatste zin worden de burgers eigenlijk proefkonijn om pillen te testen….

Als de pillen goedkoper worden dan hebben de zorgverzekeraars minder uitgaven en krikt het de enorme winsten nog meer op. De premie of eigen risico zal toch echt niet gaan zakken, eerder stijgen. Lang Leve de macht van Zorgverzekeraars….

Photo by Skley cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
24253989800 7d73da6586 Zika virus

Zika virus…Volgende bangmakerij of False Flag?

16374126025 51408b0624 eu

Europese Commissie: ‘Vluchtelingenbelasting op benzine moet er komen vanwege kosten vluchtelingencrisis’