in , , , ,

Europese rechter dreigt Nederlands pensioenstelsel te verbieden

via http://nos.nl/artikel/696444-volgend-jaar-iets-meer-koopkracht.html

Het vertrouwde typisch Nederlandse systeem van pensioenopbouw, met werknemers die verplicht zijn aangesloten bij het ‘eigen’ pensioenfonds van hun branche, dreigt door de Europese rechter compleet verboden te worden.

Dat gevaar bestaat wanneer in de onderhandelingen over een nieuw pensioenstelsel, tussen kabinet, werkgevers en vakbonden, niet voorzichtig genoeg wordt gedaan met de solidariteit in het stelsel, waarschuwen hoogleraren pensioenrecht tegenover Trouw.

Zo’n driekwart van alle werknemers in heeft niets te zeggen over waar hij of zij het opbouwt. Zij vallen onder sectoren die hun eigen pensioenbeheerder hebben – ambtenaren sparen bijvoorbeeld verplicht bij fonds ABP en mensen in de zorg bij PFZW.

Wereldwijd een unieke situatie, maar Nederland loopt gevaar dat het Europese Hof van  binnenkort een streep zet door die ‘grote verplichtstelling’, zeggen verschillende hoogleraren.

Lees verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Check de JDreport app in de Google PlayStore

Rapporteren

2 Comments

Laat een reactie achter
  1. Misschien juist beter om een persoonlijke pot te hebben. Zoals bv 401k in Amerika. In welke uitvoering dan zonder kosten afdragen aan pensioenfonds zelf en geheel belasting vrij bij zelf gekozen pensioen leeftijd.

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

EU manipuleert kiezers met desinformatie campagne over Russische beïnvloeding

Politie rukt gemiddeld 12 keer per dag uit voor incidenten met asielzoekers