in , , , ,

Europese rechter dreigt Nederlands pensioenstelsel te verbieden

via http://nos.nl/artikel/696444-volgend-jaar-iets-meer-koopkracht.html

Het vertrouwde typisch Nederlandse systeem van pensioenopbouw, met werknemers die verplicht zijn aangesloten bij het ‘eigen' pensioenfonds van hun branche, dreigt door de Europese compleet verboden te worden.

Dat gevaar bestaat wanneer in de onderhandelingen over een nieuw pensioenstelsel, tussen , werkgevers en vakbonden, niet voorzichtig genoeg wordt gedaan met de solidariteit in het stelsel, waarschuwen hoogleraren pensioenrecht tegenover Trouw.

Zo'n driekwart van alle werknemers in Nederland heeft niets te zeggen over waar hij of zij het opbouwt. Zij vallen onder sectoren die hun eigen pensioenbeheerder hebben – ambtenaren sparen bijvoorbeeld verplicht bij fonds ABP en mensen in de bij PFZW.

Wereldwijd een unieke situatie, maar Nederland loopt gevaar dat het Europese Hof van  binnenkort een streep zet door die ‘grote verplichtstelling', zeggen verschillende hoogleraren.

Lees verder bij de bron: Europa Nu

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5fe7dd4a4a56b114a6da8c7ccf203163143adbe25459734e7c27 640 verkiezingen

EU manipuleert kiezers met desinformatie campagne over Russische beïnvloeding

Politie rukt gemiddeld 12 keer per dag uit voor incidenten met asielzoekers