in , ,

Facebook gaat zijn web sluiten: WhatsApp, Instagram, Facebook en Messenger compleet herschreven en geïntegreerd

40563456314 f554aa8c9d facebook ads

Duizenden -technici zullen moeten worden vrijgemaakt om deze klus te klaren, meldt The New York Times op basis van gesprekken met vier ingewijden die op anonieme basis met de krant over de plannen spreken.

De drie nu nog afzonderlijke platformen moeten vanaf de grond worden herschreven en zullen uiteindelijk gebruik moeten maken van dezelfde technische .

Hoewel de merken als aparte app zullen blijven bestaan, is het idee dat Facebook op deze manier al zijn miljarden gebruikers eenvoudiger binnen zijn eigen netwerk kan behouden. Net als nu al het geval is met moet alle communicatie standaard versleuteld zijn. Iemand met alleen een Facebook-account kan dan vanaf volgend jaar een bericht sturen naar een persoon die alleen WhatsApp heeft.

Het moet voorkomen dat klanten hun heil zoeken bij concurrerende diensten van bijvoorbeeld of Apple, zoals iMessage.

Toen Facebook WhatsApp (in 2014 voor 19 miljard dollar) en (in 2012 voor ongeveer 1 miljard dollar) overnam, beloofde het plechtig dat de twee bedrijven verregaand onafhankelijk zouden blijven. Dat kan Facebook niet volhouden. Zuckerberg botste hierover al eerder met de oprichters van WhatsApp en Instagram.

Onlangs zou het nog tot een aantal botsingen zijn gekomen tussen het WhatsApp-kamp en Zuckerberg over de voorgenomen integratie.

Donderdagavond publiceerde de door privacyschandalen geplaagde Zuckerberg nog wel een opiniestuk in The Wall Street Journal waarin hij zijn publiek nog weer eens probeert te overtuigen dat zijn bedrijf echt het beste voor heeft met zijn gebruikers. Verder zegt hij alle zorgen te begrijpen en geeft hij toe dat het advertentiemodel ‘erg complex' is.

Maar, stelt de oprichter: we verkopen geen persoonlijke gegevens van gebruikers.

Alles bij de bron; Volkskrant

Lees verder bij de bron: privacynieuws.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
2019 1548509826

Wat kunnen we dit jaar van de EU verwachten? Bail-out lidstaten, Militaire opbouw, Bankencrisis en Europese (dis)Unie

daar gaan we twitter facebook en e1549372761873

Ook nepnieuws, WNF: aantal wilde dieren sinds 1970 met 60 procent gedaald