in

Frankrijk is de steunpilaar van terrorisme in Syrië

Bashar al Assad in Russia 2015 10 21 02

De oorlog in Syrië zal pas gedaan zijn als de laatste terroristen zijn gedood, daarbij inbegrepen de door de VS gesteunde ‘verraders’. Dat heeft de Syrische president Bashar al-Assad gezegd na een ontmoeting met de Russische vicepremier Dmitri Rogozin in Damascus.

De Syrische leider beschuldigt ook andere westerse landen – in het bijzonder Frankrijk – ervan ‘Syrisch bloed aan hun handen te hebben’.

“Door de focus die journalisten steeds leggen op Islamitische Staat (IS), worden andere door het Westen gesteunde terreurgroepen over het hoofd gezien,” zegt Assad.

Speerpunt

Dat geldt volgens hem vooral voor de terroristische organisatie Jabhat al-Nusra, de Syrische tak van Al Qaida.

Vooral naar Frankrijk – dat de Syrische regering ervan beschuldigde de vredesgesprekken in Genève te hebben tegengewerkt – haalt Assad uit.

“Dat land, de vroegere kolonisator, is het speerpunt geweest van de steun aan terroristen in Syrië,” klinkt het.

Niet het recht

Als steunpilaar van het terrorisme in Syrië heeft Frankrijk ‘niet het recht om over vrede te praten’, zegt Assad.

Voorts is Assad niet gediend van de Amerikaanse steun aan de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF), een verbond tussen Koerden en enkele Arabische stammen.

Die controleren intussen een kwart van het Syrische grondgebied en hebben die uitbreiding steeds gemotiveerd als een bevrijdingsstrijd tegen IS.

Verraders

Maar, aldus de Syrische president, degenen die samenwerken met ‘een buitenlandse macht tegen hun eigen leger zijn verraders’.

Assad verwelkomt daarentegen de rol die de Verenigde Naties willen spelen bij de voor 2020 geplande verkiezingen, maar dan wel ‘indien zij zich aan hun (neutrale) bemiddelingsrol houden’.

Foto: Барвенковский Wikimedia Commons

[Belga]

Lees ook eens verder bij de bron: ninefornews.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5676082998 463c48d0a0 ov chip

Translink ziet inzien saldo met willekeurig ov-chipkaartnummer niet als probleem

vaccine survey fb 865x452

Onderzoek toont (opnieuw) verband aluminium in vaccinaties en autisme