in , ,

Den Haag steelt van de armen en geeft aan de rijken

rutte

Keer op keer lees je dat onze bevolking tot de gelukkigste ter wereld behoort, want maar liefst bijna 90 procent van ons zegt gelukkig te zijn. 

Dat is merkwaardig, want we worden dagelijks bestolen door de psychopaten in den Den Haag, die waar ze maar kunnen geld afpakken van mensen die het al niet breed hebben en miljarden geven aan de rijken.

In de media wordt weer eens jubelend gedaan over de economische vooruitzichten voor het komende jaar, 2018. Wanneer je dat soort berichten leest, dan denk ja al snel dat we allemaal veel beter af zullen zijn volgend jaar.

Maar, dan houden we geen rekening met Den Haag.

Zoals er het ene na het andere bericht te lezen dat we binnenkort allemaal extra dingen moeten gaan betalen die het leven voor veel mensen zwaarder zullen maken.

De BTW op elementaire levensbehoeften gaat omhoog van zes naar negen procent. Het klinkt misschien niet als veel, maar dat is het wel, want we praten over verhoging van het percentage van maar liefst 50 procent. Wie komt er in dit leven weg met een verhoging van 50 procent van iets? Juist, alleen de farmaceutische industrie en Den Haag.

Zoals we schreven in een eerder artikel:

En nu gaan ze het weer flikken en dit keer niet op “luxe dingen”, maar op primaire levensbehoeften. Het lage BTW tarief gaat van 6 naar 9 procent en iedereen denkt dat dit wel meevalt. Dit valt absoluut niet mee, want het is een heel geniepige belasting die je op ontelbare fronten gaat raken. Ongeveer alles wat je gaat doen, wordt duurder en natuurlijk zijn vooral de lagere inkomens echt de pineut.

Al die producten worden in de toekomst duurder. Het btw-tarief wordt namelijk verhoogd van 6 naar 9 procent. En dat geldt niet alleen voor je boodschappen. Een bezoekje aan de kapper of een dagje naar de sauna wordt ook duurder. Hetzelfde geldt voor je energiekosten.

BTW, wat niets anders is dan diefstal met een hoofdletter D.

Vraagt iemand zich wel eens af hoe we aan het gedrocht zijn gekomen? Weinigen zijn er waarschijnlijk mee bekend dat toen de eerste keer iemand dit in ons land wilde invoeren er een opstand uitbrak. Dat was in de tijd dat mensen nog niet gehypnotiseerd en gehersenspoeld waren en dan ook tot de nuchtere conclusie kwamen dat omzetbelasting niets anders is dan diefstal.

Niet alleen ga je door de BTW meer betalen voor je energie, ook de klimaatzwendel zorgt ervoor dat je energierekening nog verder omhoog gaat.

Bij elkaar schiet de energierekening flink omhoog. Eerder werd duidelijk dat de duurzaamheidsmaatregelen van het kabinet Rutte III volgend jaar ieder gezin gemiddeld 133 euro extra kosten. Onder meer de Opslag Duurzame Energie stijgt 45 euro, terwijl de energiebelasting op gas met gemiddeld 54 euro per huishouden toeneemt. Het kabinetsbesluit om de heffingskorting op energie met 62 euro te verlagen, drijft de energierekening verder omhoog.

Hoe verantwoorden ze deze diefstal? Simpel:

Je verzint een verhaal, waarbij de mens verantwoordelijk is voor de (niet bestaande) doordat ze veel teveel CO2 zouden uitstoten, het zogenaamde broeikasgas, dat verantwoordelijk is voor al deze ellende.

Hoeveel mensen hebben in dit land geen hybride auto gekocht? Dit omdat Den Haag dit graag zag en mensen beloofde dat ze minder belasting hoefden te betalen omdat ze de grootste zwendel van de mensheid ooit bevorderen door het kopen van een hybride auto.

En nu? 

Een plug-in hybride auto heeft een brandstofmotor en een elektromotor. Je laadt ‘m op via een laadpaal of stopcontact. Maar je kunt er maar een beperkte afstand puur elektrisch mee rijden (20 tot 50 kilometer). Daarna gaat hij over op brandstof. Nu blijkt dat dit soort auto's een veel kleiner deel van hun kilometers elektrisch rijden dan verwacht. Daardoor zijn ze minder energiezuinig en milieuvriendelijk. Het kabinet gaat dan ook de belastingvoordelen de komende jaren verminderen. Voor plug-in hybride auto's betaal je tot en met 2020 de helft van de wegenbelasting die voor een gewone auto geldt. Plug-in hybride auto's ziet de overheid dus steeds meer als gewone auto's.

Wederom kassa voor Den Haag.

En dan een bericht waarin staat dat de overheid de huurtoeslag fors gaat beperken.

Huurders lopen de komende jaren tot honderd euro huurtoeslag mis. Door de wet te veranderen zet het kabinet een rem op de stijging van de toeslag. Woningcorporaties vrezen betalingsproblemen.

De financiële strop voor huurders ontstaat doordat het nieuwe kabinet een bepaling schrapt waardoor huurders meer kwijt zijn aan hun woning, zonder dat daar een hogere huurtoeslag tegenover staat. Het kabinet kan daardoor 138 miljoen euro bezuinigen.

En wanneer daar vragen over worden gesteld is mijn naam Haas en ik weet van niets:

Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken zei in een reactie op Radio 1 dat het niet de bedoeling is dat lage inkomens hierdoor geraakt worden. ,,Als er voor die groep problemen ontstaan voor wat betreft de koopkracht, dan moet mijn collega Koolmees daar naar kijken”, zei ze, verwijzend naar haar collega-minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Volgens haar kan hij maatregelen nemen om de koopkracht te repareren.

En dan als klap op de vuurpijl krijgen we de accijnsverhoging op de benzineprijzen. Dit is misschien wel de grootste zwendel van allemaal:

De accijns op benzine stijgt met 0,648 cent per liter (E95), op diesel met 0,389 cent en op LPG met 0,270 cent, aldus Paul van Selms van consumentencollectief UnitedConsumers.com. Maar omdat over de verhoging wordt ook nog eens 21% btw betaald. De benzineprijs gaat daardoor in werkelijkheid met 0,784 cent per liter omhoog (E95), diesel met 0,471 cent en LPG met 0,327 cent.

Elk jaar gaat de accijns omhoog vanwege de zogenoemde inflatiecorrectie. Daarbij komt dus ook nog eens 21% btw. „Dus de consument betaalt belasting (btw) over de accijns”, stelt Van Selms.

„De inflatiecorrectie is bovendien een raar argument. Juist door het het jaarlijks verhogen van de accijnzen stijgt de brandstofprijs en juist de brandstofprijs zelf is weer bepalend voor het berekenen van de in . De overheid profiteert zo steeds opnieuw van prijsstijgingen (inflatie) die ze zelf creëert.”

Bovenstaande zijn enkele voorbeelden van hoe de psychopaten in Den Haag geld stelen van de (arme) burgers.

En dan? Berichten zoals de volgende:

Nederland doneert € 1.999.000.000,00 aan eigenaar IKEA die al dik miljardair was

Door het product te nemen, zien we het effect in absolute getallen. In 2013 bijvoorbeeld had IKEA eigelijk € 1,027 miljard moeten betalen. Door een Nederlandse korting (die dus een verlies inhoudt voor de Nederlandse fiscus) is die echter € 242 miljoen lager. De overige items hebben nauwelijks impact.  Door alle rode staafjes op te tellen, komen op een haar na op een verlies van € 2 miljard voor Nederland en dat is dus pure winst voor de eigenaar van IKEA.

Er zijn 1,4 miljoen Nederlanders die huurtoeslag krijgen. Ze krijgen dit omdat ze het zwaar hebben en niet in staat om volledig alle kosten te betalen, daarom krijgen ze toeslagen. Door een deel van die toeslag te jatten “besparen” ze 138 miljoen euro. Dat is hard nodig om de miljardair/eigenaar van Ikea te kunnen betalen.

Door alle rode staafjes op te tellen, komen op een haar na op een verlies van € 2 miljard voor Nederland en dat is dus pure winst voor de eigenaar van IKEA. Dat is de Zweed Ingvar Kamprad (daarom ook ‘IngKa') maar die was met een vermogen van $ 33 miljard, volgens Forbes, al een van de rijkste mensen op aarde.

En wat doen wij? Wij gaan keer op keer stemmen om nog meer van die idioten te kiezen. We moeten ons collectief schamen als volk dat we dit soort criminele wantoestanden accepteren.

Lees ook eens verder bij de bron: Niburu.co

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
OVSE waarnemers

Spanningen nemen toe in Oost-Oekraïne

4d9490dc e7a3 11e7 ba29 8f2151a7e64c

Rutte: “Ga niet je oma bellen tijdens Kerst”