in , , , , ,

Geldigheid coronapas: Om ’de eenheid in Europa te bewaren’ keert Nederland nu gevaccineerde vakantiegangers de rug toe

EU Dictatorship

is plotseling gedraaid in de discussie over de houdbaarheid van het vaccinatiebewijs voor reizen. Om 'de eenheid in te bewaren' keert Den Haag nu gevaccineerde vakantiegangers de rug toe.

Brussel wil vanaf 10 januari de spelregels voor het Europees coronacertificaat tussentijds aanpassen door een houdbaarheidsdatum te plakken op de laatste : 9 maanden. Om de geldigheid te verlengen heeft een reiziger de boosterprik nodig.

„De voorgestelde geldigheidsduur van negen maanden voor vaccinatiecertificaten is te kort”, verklaarde het ministerie van Volksgezondheid dinsdag en woensdagochtend nog tegen De Telegraaf.

„Hoewel de bescherming van vaccins iets is verminderd in de afgelopen periode, beschermen ze, ook na twaalf maanden, nog altijd goed tegen ernstige ziekte en sterfte.”

Die insteek blijkt achterhaald, want uren later blijkt dat demissionair minister Hugo de Jonge een ander verhaal zal verkondigen tegen Brussel. Nederland geeft het verzet op en voegt zich bij de wens van de Europese Commissie om de geldigheid in te perken tot negen maanden.

„We zien dat de besmettingen in Europa snel oplopen en dat landen inzetten op een kortere geldigheidsduur voor vaccinatiecertificaten”, geeft het ministerie van Volksgezondheid als reden.

„We willen de regels rondom het coronacertificaat zo veel mogelijk gelijk kunnen trekken, wat in het belang is van het vrije verkeer van personen in de .

”Bovendien neemt de twijfel toch iets meer toe over hoe lang de prikken nu daadwerkelijk goed beschermen.In de knelMet de draai dreigen veel Nederlanders die dachten met ….

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5o4lIOd tPo

Ter lering en vermaak: Compilatie (corona)leugens Hugo de Jonge en Mark Rutte, denk aan uw hartslag… 

vaccin holocaust 02 social media

Neem nog een prikje! Nieuw onderzoek: meer kans op hartaanval na mRNA-coronavaccin