in ,

Gerechtshof: sissen op straat is vrijheid van meningsuiting, straatintimidatie kan verder gaan

Weer een aanval op VVMU …

Security / Pixabay

Mensen naroepen en -sissen op straat valt onder de . De Rotterdamse verordening die dit strafbaar stelt, is in strijd met de . Dat heeft het gerechtshof in bepaald.

Vrouwen die in worden nagesist of last hebben van andere vormen van straatintimidatie, kunnen dat voortaan direct melden bij de gemeente via een speciale app, de zogenoemde StopApp.

Het hof deed uitspraak in hoger beroep in een zaak tegen een 36-jarige Rotterdammer die vorig jaar zomer op straat acht vrouwen zou hebben lastiggevallen door ze na te roepen, kus- en handgebaren te maken en achter hen aan te lopen.

Het hof sprak de Rotterdammer gedeeltelijk vrij, maar achtte wel bewezen dat hij op 6 juli 2018 tegen drie vrouwen seksueel getinte opmerkingen en kusgebaren had gemaakt.

Toch wordt hij ontslagen van alle rechtsvervolging, omdat het verbod in de Algemene Plaatselijke Verordening van Rotterdam niet een rechtsgeldige strafbepaling is. Op een grondrecht kan alleen door de Tweede en Eerste Kamer een beperking worden aangebracht, stelt het ….

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Justitie compleet de weg kwijt
1 jaar geleden

Prima signaal aan al de immigranten die in Nederland hun gang kunnen gaan en vooral kunnen door gaan op de manier waarom zij in Afrika gewend zijn te leven. Hoe stom kan justitie zijn? De Nederlandse overheid en Justitie zijn volkomen de weg kwijt en dat gaat vroeger of later tot een groot conflict leiden met de autochtone bevolking die dit echt niet accepteert.
Dus 5 km/hr te hard rijden is strafbaar, maar verkrachtingen en vrouwen beledigen is geen enkel probleem … Welkom in Nederland anno 2019.

Er dreigt een huurverhoging voor een groot aantal woningen en kantoren

Toch weer plofkraak ondanks verbod nachtelijke geldopname pinautomaten