in ,

Gerechtshof: sissen op straat is vrijheid van meningsuiting, straatintimidatie kan verder gaan

Weer een aanval op VVMU …

bananen 1560330832
Security / Pixabay

Mensen naroepen en -sissen op straat valt onder de vrijheid van meningsuiting. De Rotterdamse verordening die dit strafbaar stelt, is in strijd met de Grondwet. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag bepaald.

Vrouwen die in Rotterdam worden nagesist of last hebben van andere vormen van straatintimidatie, kunnen dat voortaan direct melden bij de gemeente via een speciale app, de zogenoemde StopApp.

Het hof deed uitspraak in hoger beroep in een zaak tegen een 36-jarige Rotterdammer die vorig jaar zomer op straat acht vrouwen zou hebben lastiggevallen door ze na te roepen, kus- en handgebaren te maken en achter hen aan te lopen.

Het hof sprak de Rotterdammer gedeeltelijk vrij, maar achtte wel bewezen dat hij op 6 juli 2018 tegen drie vrouwen seksueel getinte opmerkingen en kusgebaren had gemaakt.

Toch wordt hij ontslagen van alle rechtsvervolging, omdat het verbod in de Algemene Plaatselijke Verordening van Rotterdam niet een rechtsgeldige strafbepaling is. Op een grondrecht kan alleen door de Tweede en Eerste Kamer een beperking worden aangebracht, stelt het ….

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
huren 1563343318

Er dreigt een huurverhoging voor een groot aantal woningen en kantoren

geldautomaat 2

Toch weer plofkraak ondanks verbod nachtelijke geldopname pinautomaten