in , , ,

Gevangenisstraf en 75.000 boete voor gelekte documenten: Frankrijk medeplichtig aan oorlog Jemen

peterbwiberg / Pixabay

Journalisten die berichtten over gelekte documenten waaruit blijkt dat medeplichtig is aan de oorlog in Jemen, hangt een gevangenisstraf boven het hoofd.

“Ze willen ons als voorbeeld stellen omdat het voor het eerst is in Frankrijk dat dit soort informatie is gelekt,” vertelde medeoprichter van het journalistieke platform Disclose Geoffrey Livolsi aan The Intercept.

Hij verwees naar een briefing die eigenlijk alleen was bestemd voor de ogen van president en waaruit blijkt dat de overheid het volk heeft voorgelogen over wapens die werden verkocht aan onder meer de Saoedi's.

Livolso, Disclose-medeoprichter Mathias Destal en verslaggever Benoit Collombat van Radio France kunnen tot vijf jaar gevangenisstraf en een boete van 75.000 euro krijgen, alleen maar omdat ze zonder toestemming geheime documenten hebben ingezien.

De Franse binnenlandse inlichtingendienst DGSI heeft het drietal beschuldigd van ‘het in gevaar brengen van de nationale veiligheid'.

De journalisten werden afgelopen week verhoord nadat ze onlangs een artikel hadden gepubliceerd over de gelekte documenten, die aantonen dat hoge overheidsfunctionarissen wisten dat militair materieel dat werd verkocht aan en de , gebruikt zou gaan worden voor de oorlog in Jemen.

Lees verder bij de bron: ninefornews.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Orwelliaanse Europese Commissie gebruikt ‘1984’ in controversiële tweet om u te laten stemmen

Duitsland gaat richting legalisering Islamitische sharia, burgerschap voor polygamie-migranten