in , , ,

Google zuigt (vooral je telefoon leeg)

9292bb3ded1a1f6c4392c244 640 google1

Een nieuwe telefoon, een heerlijk moment. Hij is zoveel sneller dan je vorige toestel en alles werkt opeens weer als een zonnetje. Maar al snel verschijnen de eerste wolkjes.

Naarmate je meer apps installeert wordt hij trager en het lijkt wel of je batterij minder lang meegaat. Nieuwe systeemupdates volgen, soms helpt het, soms maakt het de zaak alleen maar erger. En als het moment nadert dat je standaard een oplaadkabel mee hebt omdat er aan het einde van je batterij nog een halve dag over is, weet je dat er ergens iets mis is gegaan.

Smartphones zijn niet alleen geweldige P.A's (personal assistents), ze zijn ook een wapen in de strijd tegen verveling. Op de vraag ‘iPhone of Android?' is het antwoord: iPhones zijn idiotproof, Androids zijn voor grote kleuters. Aan een iPhone kun je weinig verklooien, met Androids kun je heerlijk spelen. Maar spelen houdt ook in dat er wel eens wat mis kan gaan. Dat je een appje hebt geïnstalleerd waardoor je telefoon opeens een bron van ergernis is geworden. En vind dan maar eens uit welk appje de boosdoener is in het woud van toepassingen op een Android.

Drainagesysteem

Mijn telefoon (HTC one) was al een tijdje traag en het leek wel of hij steeds sneller leeg liep. Tot ik afgelopen zondag een systeemupdate (Android 4.4.3) kreeg. Toen wist ik het zeker. Binnen een uur of vier was de batterij klaar. De uiteindelijke boosdoener bleek Now te zijn. Google, die met zijn wildgroei aan apps zijn eigen operating systeem sloopt. Waar ging dit mis?

Google Now is de ultieme P.A. Hij weet waar je bent, waar je naar toe wilt en of je die dag een paraplu nodig hebt. Specifiek leuk is ‘Ok Google' waarbij je je telefoon gesproken opdrachten kunt geven. Een losse toepassing, maar voor opdrachten als ‘maak een afspraak in mijn agenda' of ‘help me ergens aan herinneren' is wel de koppeling met Google Now nodig. Heel handig hoe Google apps met elkaar laat samenwerken opdat er zoveel mogelijk worden geïnstalleerd.

Lees verder via TROUW.

 

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4638981545 f0578a16fe privacy1

De cirkel is rond; Belastingdienst krijgt kentekenregistraties van politie en diezelfde belastingdienst deelt persoonsgegevens jarenlang met opsporingsinstanties

5329865248 6deeb302fb kenteken parkeren1 e1447068856335

Cition weet het zeker: auto in Jordaan staat ook in West