in , , ,

GroenLinks, D66 en PvdA willen coronacrisis misbruiken om miljarden naar Brussel over te maken

Als het aan de drie grootste linkse partijen van Nederland binnenkort naar de portemonnee grijpen om Italië voor miljarden uit de brand te helpen.

Het land heeft de afgelopen jaren niet tot nauwelijks hervormd en op de pof geleefd.

De coronacrisis pakt daarom dus extra hard uit voor dat land. Nederland moet bijspringen om dat gat te vullen, aldus GroenLinks, PvdA en D66: “Solidariteit!”

Nederland en Duitsland weigeren vooralsnog de rekening te betalen voor de coronacrisis.

Niet alleen de gezondheid van tienduizenden mensen is geschaad, maar ook de economie heeft flinke klappen gekregen door het nog altijd welig tierende virus.

Italië wordt daarbij hard geraakt, voornamelijk de regio Lombardije. Het land krijgt rake economische klappen, mede omdat ze de afgelopen jaren de economie niet hervormd hebben zoals bijvoorbeeld Ierland dat wel gedaan heeft.

Nu wil Italië dat de gaten die in de begroting vallen door de coronacrisis worden opgevuld door de coronacrisis – we schreven er al eerder over.

Brussel is ontvankelijk voor dat idee (alles voor nivellering tussen de lidstaten!), maar als vanzelfsprekend staan EU-nettobetalers Nederland en Duitsland niet te springen.

Terecht: we hebben ons eigen belastinggeld hard nodig om de problemen in eigen land op te lossen. Want ook hier houdt de coronacrisis nogal huis. Minister Hoekstra verzet zich met hand en tand tegen deze geplande cashoverdracht …….

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
vaccin 1545600185

Onze strenge milieuregels verhinderen het testen van nieuw coronavaccin

rutte1

Nieuw record! U betaalde nog nooit zoveel belasting als in 2019