in , , ,

Handig om alvast te wennen voor het nieuwe jaar: Boodschappen zijn nu al duurder geworden in aanloop naar btw verhoging

moreharmony / Pixabay

Supermarkt Jumbo is bezig de prijzen van duizenden producten te verhogen. „Het lijkt erop dat Jumbo in aanloop naar de btw-verhoging van volgend jaar de prijzen alvast naar boven aanpast”, zegt prijsdataleverancier IPVdata, die dagelijks de prijzen in de supermarkten scant.

Na 1 januari 2019 worden alle dagelijkse boodschappen duurder, omdat door een overheidsmaatregel de btw van 6 naar 9 procent gaat.

Jumbo heeft de afgelopen 3 weken de prijzen van 5103 producten verhoogd. Bij Jumbo worden nu vijf keer zo veel artikelen als normaal duurder.

Volgens Jumbo is er echter weinig aan de hand. „Prijzen van producten zijn altijd aan veranderingen onderhevig”, zegt een woordvoerster.

Albert Heijn zegt pas volgend jaar zijn prijzen aan te passen. „We zijn bezig met de voorbereidingen voor de btw-aanpassing en nog niet met de verhoging van prijzen, dat doen we pas als de verhoging echt ingaat vanaf 2 januari.”

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl

Één voordeel: als u straks zo weinig boodschappen kunt betalen dat ze in uw fietstas passen, is het niet erg dat u geen auto meer heeft.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Staatscommissie: Het politieke systeem moet op echt de schop

Inkt van het VN-migratiepact moet nog drogen maar Europees Parlement stemt al in met afgeven van humanitaire visa