in

Heb alle vertrouwen! ‘Nuttige fout’ AstraZeneca vergroot verwarring rondom coronavaccin

pixabay zelfmoord vaccin 02 480x300 1

De verwarring neemt toe rond de maandag verkondigde tussentijdse resultaten over de vaccinkandidaat van fabrikant AstraZeneca en de Universiteit van Oxford.

Uit de summiere gegevens die het bedrijf met de pers deelde, bleek het vaccin na twee doses gemiddeld 70 procent effectief, en nog effectiever (90 procent) bij een groep proefpersonen die eerst een halve dosis kreeg, en na een maand een hele.

Maar die halve eerste dosis blijkt geen bewuste keuze te zijn geweest van de onderzoekers.

Het was een toevallig ontdekte fout, zei Menelas Pangalos, het hoofd van een groot deel van het wetenschappelijke onderzoek naar nieuwe medicijnen bij AstraZeneca later die dag tegen persbureau Reuters.

De fout kwam aan het licht toen in een van de twee studies, die in Groot-Brittannië, opviel dat deelnemers veel mildere bijwerkingen meldden dan gebruikelijk.

De onderzoekers bleken een rekenfout te hebben gemaakt, waardoor de proefpersonen de helft minder van het vaccin ingespoten kregen dan de bedoeling was.

AstraZeneca besloot, na overleg met de Amerikaanse geneesmiddelenautoriteit FDA, de studie te laten doorlopen en de deelnemers als tweede prik de volle dosis geven om uit te vinden …..

Lees verder bij de bron: NRC

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
j

Ontstaat er paniek in vaccinatieland?

50452552677 9506c20b2c corona temprature

Temperatuurmeting werknemer schendt privacywet