in

Het kabinet gaat de teugels nog verder aantrekken, klinkt het in Den Haag

De cijfers over het aantal nieuwe coronabesmettingen dalen, maar het gaat het niet snel genoeg.

De verwachting in kringen rond het kabinet is daarom dat premier Mark Rutte en coronaminister dinsdag extra maatregelen aankondigen om het virus in te dammen.

Het ziet er naar uit dat de toegestane groepsgrootte buitenshuis zakt van vier naar twee personen. Ook moeten pretparken, dierentuinen, musea, theaters en bioscopen de deuren waarschijnlijk een paar weken sluiten.

Verder ligt het volgens ingewijden voor de hand dat het kabinet een negatief advies geeft voor reizen naar het buitenland in de kerstvakantie.

Deskundigen van het Outbreak Management Team (OMT) adviseerden dit eerder al omdat in het voorjaar veel besmettingen mee terugkwamen uit skigebieden in de Alpen.

Bronnen in zeggen dat het kabinet hoe dan ook de teugels verder gaat aantrekken. De definitieve beslissing over de exacte maatregelen zou nog niet zijn genomen.

Het kabinet vergadert ook dinsdagochtend nog over en dan worden nieuwe cijfers over het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames nog eens door de meest betrokken ministers onder de loep ….

Lees verder bij de bron: Trouw


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Het gaat maar door: Terreuralarm in Wenen, ‘aanval op synagoge’

Er is corona, dus dan maar een vuurwerkverbod