in , , , ,

Hoppa! EU president: Rechts krijgt na verkiezingen geen enkele hoge functie

7704908148 200c96553a eu babel1

Update:

NU.nl’s partner Nieuwscheckers checkt beweringen in aanloop naar de Europese verkiezingen. Bewering: “Juncker heeft gezegd dat hij vertegenwoordigers van EU-kritische partijen zal weren uit de hoogste EU-ambten, ook als deze partijen verkiezingswinst boeken.”

Media in verschillende Europese landen berichtten afgelopen week dat de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, EU-critici zal weren uit de hoogste EU-ambten, zelfs als hun partijen een verkiezingsoverwinning boeken. Hij zou dit beweerd hebben in een interview met een Poolse nieuwssite. Juncker heeft dit echter niet gezegd: de vermeende quote is het resultaat van knip- en plakwerk.

Waar komt het vandaan?

De media die deze uitspraken van Juncker publiceerden, verwijzen naar zijn interview met de Poolse nieuwssite Rzeczpospolita, dat op 28 april verscheen. De bewuste selectie van uitspraken en het frame van Juncker als antidemocratisch zijn echter ontleend aan een Breitbart News-artikel van 30 april met de kop EU Democracy: Prez Juncker Reveals He Blocks Eurosceptics from Commission Jobs, Regardless of Elections.

Lees verder bij de bron: NU.nl

De ‘democratische’ Europese Unie heeft zich weer eens van zijn beste kant getoond. Jean-Claude Juncker, president van de Europese Commissie, heeft gezegd dat rechtspopulistische partijen, die in de peilingen op forse winst staan, na de verkiezingen geen enkele hoge functie zullen krijgen.

De boodschap is dus: stem enkel op de ons goedgezinde –en dus ‘goedgekeurde’- partijen. In Nederland komt dat neer op vrijwel alle partijen, met uitzondering van het Forum voor Democratie en de PVV.

Wat iedere vrijheidslievende kiezer ertoe zou moeten bewegen op 23 mei juist op een van deze twee partijen te stemmen.

Niemand zal totalitaire superstaat in de weg mogen staan

Niemand van de ’rechtspopulistische’ vrijheidspartijen zal de macht krijgen het ‘integratieproces’ te verstoren, aldus Juncker in een interview met het Poolse Rzeczpospolita. Er zal hoe dan ook één grote, totaal vanuit Brussel geregeerde totalitaire superstaat komen, waaraan de nationale landen en hun parlementen ook het laatste restje van hun soevereiniteit en zeggenschap zullen kwijtraken.

Alleenheerser Juncker gaat er prat op dat ‘niemand weet dat ik de laatste keer zes kandidaten voor de Commissie, die door de nationale regeringen werden voorgesteld, heb afgewezen. Vergeet niet dat de regeringen enkel voorstellen mogen doen. De Commissiepresident is degene die een kandidaat accepteert en hem verantwoordelijkheid toewijst.’

‘Polen gaan vanwege geld toch nooit uit de EU’

Daarbij maakt het Brussel totaal niet uit of de in Polen regerende Partij voor Recht en Gerechtigheid (PiS) of juist de door Brussel ondersteunde oppositie wint – Polen zal vanwege de ‘geld geschenken’ sowieso nooit uit de EU treden, zo zou Juncker volgens Breitbart met een spottende grijns hebben gezegd.

Het volgende moment sprak de immer verwarde Juncker zich weer tegen door te stellen dat de Europeanen niet moeten geloven dat Polen enkel om financiële redenen lid van de EU is geworden, maar vanwege de ‘gemeenschappelijke waarden met andere EU-landen’. De hoge betalingen aan het land zouden een beloning zijn voor de hervormingen, aldus ‘de zuiplap’, zoals hij in wandelgangen –en ver daarbuiten- bekend staat.

Het besluit van Brussel om Polen met sancties te straffen rechtvaardigde hij omdat de regering in Warschau ‘een verkeerde hervorming van Justitie’ wilde doorzetten die tegen ‘de democratische standaarden’ inging. In realiteit ging het erom om de ook in Polen door de linksliberale pro-EU elite ondermijnde gerechtelijke macht in balans te brengen door ook conservatieve rechters weer een kans te geven.

Ongehoorzame landen ‘zullen ons over paar jaar niet meer storen’

Zo zijn er nog wel meer landen die een zekere ‘ongehoorzaamheid’ aan Brussel vertonen, maar ‘over een paar jaar zal dat ons niet meer storen,’ aldus Juncker, die binnenkort opgevolgd wordt door zijn trouwe maatje en ‘partner-in-crime’ Frans Timmermans (zoals die dat met zekerheid schijnt te weten).

Met andere woorden: dan is de EU wat Brussel betreft definitief in een fascistische dictatuur veranderd en zo het gevreesde ‘Vierde Rijk’ geworden. ‘EU = Europa’s Untergang’, zoals iemand het treffend samenvatte.

Voor ‘weerspannige’ landen zoals Polen en Hongarije noemt Juncker als groot voorbeeld van ‘vrijheid’–off all places- Zuid Afrika, het land met al jarenlang de hoogste misdaadcijfers ter wereld, massale armoede en voortdurende grote maatschappelijke spanningen. Zodat u even een ideetje heeft wat voor toekomst de Europese massa immigratie elite voor u en uw (klein)kinderen in gedachten heeft.

Lees verder bij de bron: Xandernieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
relief 1556880308

Het NOAA is eruit! Slechte locatie’s van weerstations leidt tot kunstmatige langdurige opwarming

hek 1557222111

Knettergek: last van asielzoekers? Koop hoog hekwerk, bewakingscamera’s en een goede hond