in ,

Hugo de Jonge, vicepremier en minister: laat bejaarden maar in de hitte zitten, GEEN airco!

sabinevanerp / Pixabay

In een bloedhete zijn de Haagse volksvertegenwoordigers vandaag begonnen aan hun laatste dag voor dat het zomerreces begint. En omdat ze in de Tweede Kamer geen airconditioning hebben (of doet ´ie het gewoon niet?) moeten de ouderen het in de broeierige verpleeghuizen ook maar zonder doen.

Veel bejaardentehuizen in zijn verouderd waardoor de temperaturen in de zomer kunnen oplopen tot de temperatuur van een crematorium.

Volgens vicepremier en minister van VWS, (), is het slechts een kleine bijzaak waar we ons op deze zonnige dag niet druk om moeten maken.

Fleur Agema maakt zich echter boos over de bagatelliserende houding van De Jonge en verduidelijkt het verschil tussen de verkoelende temperaturen in onze resorts en het snikhete broeikaseffect in de Nederlandse verpleeghuizen:

¨In de gevangenissen hebben ze allemaal een airco. Dat hebben wij hier allemaal kunnen regelen in De Tweede Kamer. Maar voor onze ouderen geldt dat blijkbaar niet.”

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

EU ruilt ene mislukte politicus in voor andere en stelt voorstander van EU-superstaat aan

“Kiezers” geschrokken van Klimaatakkoord: “bedrijven krijgen subsidie, huishoudens moeten lenen”