in ,

Hugo de Jonge, vicepremier en minister: laat bejaarden maar in de hitte zitten, GEEN airco!

sabinevanerp / Pixabay

In een bloedhete Tweede Kamer zijn de Haagse volksvertegenwoordigers vandaag begonnen aan hun laatste dag voor dat het zomerreces begint. En omdat ze in de Tweede Kamer geen airconditioning hebben (of doet ´ie het gewoon niet?) moeten de ouderen het in de broeierige verpleeghuizen ook maar zonder doen.

Veel bejaardentehuizen in Nederland zijn verouderd waardoor de temperaturen in de zomer kunnen oplopen tot de temperatuur van een crematorium.

Volgens vicepremier en minister van VWS, Hugo de Jonge (CDA), is het slechts een kleine bijzaak waar we ons op deze zonnige dag niet druk om moeten maken.

Fleur Agema maakt zich echter boos over de bagatelliserende houding van De Jonge en verduidelijkt het verschil tussen de verkoelende temperaturen in onze gevangenis resorts en het snikhete broeikaseffect in de Nederlandse verpleeghuizen:

¨In de gevangenissen hebben ze allemaal een airco. Dat hebben wij hier allemaal kunnen regelen in De Tweede Kamer. Maar voor onze ouderen geldt dat blijkbaar niet.”

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard

Hoeveel sterren geef jij?
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Steun mij, zodat u op de hoogte blijft!

Tikkie | PayPal

Rapporteren

App WinactieApp Winactie

Één reactie

Laat een reactie achter
  1. Ik ben van mening dat een ventilator het beste is, maar wel een hele goede, zoals wij dat in Californië hadden, met echt hoge temperaturen. Dan kan het raam ook open. Maar ik weet niet hoe de warmte ontwikkeling in verpleeghuizen is, en dan onderscheid maken tussen de warme zijde en de koele zijde etc. En nog wat: Een eventueel een glas koud water zetten in de stroom van de koeling. (ventilator)
    Mijn buurman is voor airco, maar je moet hem goed onderhouden, de lucht ook vochtig houden en niet in de koudere luchtstroom gaan zitten.

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

EU ruilt ene mislukte politicus in voor andere en stelt voorstander van EU-superstaat aan

“Kiezers” geschrokken van Klimaatakkoord: “bedrijven krijgen subsidie, huishoudens moeten lenen”