in

Interpol slaat alarm 34.000 ton chemicaliën gestolen

Daags na verlaging terreurniveau slaat Interpol alarm: vrachtwagen met 34.000 ton chemicaliën gestolen in België!

Het dreigingsniveau is nog maar één dag van drie naar twee verlaagd en nu al slaat Interpol alarm. Reden: in ons land is vrachtwagen met 33.500 liter chemicaliën gestolen. Meer bepaald in het West-Vlaamse Zedelgem. Het zou mogelijks gaan om chemicaliën waarmee explosieven zouden kunnen worden gemaakt, al is dat laatste lang niet zeker. Maar het parket van Brugge bevestigt de diefstal wel.

Interpol heeft Europese politiediensten in heel Europa gewaarschuwd extra waakzaam te zijn, zeker aan grensposten.Er is momenteel in heel Europa een grote klopjacht aan de gang naar een gestolen vrachtwagen met 33.500 liter chemicaliën. Dat melden Britse, Spaanse en Italiaanse media. De stof zou gebruikt kunnen worden om explosieven te maken.

Het parket van Brugge en de federale politie bevestigen de onrustwekkende diefstal, maar melden wel dat er voorlopig geen aanwijzingen zijn dat iemand wapens zou willen produceren. “Op dit ogenblik zijn er geen aanwijzingen dat het chemisch product kan gebruikt worden voor de aanmaak van explosieven. De zaak wordt uiteraard nog verder onderzocht”, klinkt het bij het parket. Dat melden de kranten van De Persgroep. Ten vroegste in de loop van deze namiddag wordt er verwacht dat het parket nieuwe informatie zal vrijgeven.

Nummerplaat bekend

De nummerplaat van het voertuig is 1-QEB-708. Het is natuurlijk goed mogelijk dat de dieven de kentekenplaat verwisseld hebben om veiliger de grens te kunnen oversteken.

Internationale media melden dat Interpol alle Europese politiediensten gewaarschuwd heeft. Interpol heeft dat zelf nog niet gevestigd. Ook wordt nu al gespeculeerd over het gestolen goedje in de vrachtwagen. Volgens Spaanse media zou het om radiacid gaan. Een vloeistof dat vaak gebruikt wordt in de bouw. Maar dat laatste is dus verre van bevestigd.

Lees ook eens verder bij de bron: Stop de Bankiers

Photo by Mike Licht, NotionsCapital.com cc


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Tokko
2 jaren geleden

Overdrijven is ook een vak… of paniekzaaien natuurlijk.

34.000 ton zijn dus 1000 vrachtwagens, maar ja 34.000 ton klinkt natuurlijk wel veel erger dan 34 ton.
Welke chemische stof het betreft wordt niet gemeld, maar chemicalien, da’s altijd wel eng, niet waar. Misschien gaat het wel om grondstof voor plastic of zoiets… lekker de boel opnaaien, dat is alles wat dit bericht wil doen. Informatie staat er niet in.
Tokko

Parlementaire commissie: meer Nederlanders in EU-parlement

20 miljoen euro wachtgeld in 5 jaar tijd uitgekeerd aan oud-politici