in

Islamkritische burgerjournalist Tommy Robinson vrij op borgtocht

Tommy Robinson, een rechtse en islamkritische burgerjournalist, werd vandaag op borgtocht vrijgelaten. De reden? Een rechter oordeelde dat er fouten in zijn proces werden gemaakt. Hij mag de nieuwe behandeling van zijn zaak in vrijheid afwachten.

Robinson werd eind mei opgepakt door de toen hij buiten een rechtbank, waar een proces over de zogenaamde Pakistaanse ‘grooming-bendes’ doorging, een videoreportage maakte. In het Verenigd-Koninkrijk valt een dergelijke handeling onder het misdrijf ‘verstoring van de rechtsgang’.

Hoewel dergelijke zaken zelden tot een veroordeling leiden, werd de islamkritische burgerjournalist tot 13 maanden cel veroordeeld. Dit omdat Robinson, voor hetzelfde misdrijf, vorig jaar al werd veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van dertien maanden. Zo zou hij een eerdere rechtszaak over een groepsverkrachting hebben verstoord door te filmen. Naast de eigenlijke arrestatie van de islamkritische burgerjournalist, veroorzaakte ook het verbod voor de pers om over de zaak te berichtten controverse.

Fel protest tegen opsluiting Robinson

Hoewel Robinson zich in de bevond, werd het maar niet stil rond zijn persoon. Zo vonden er in Londen regelmatig betogingen voor zijn vrijlating plaats. Filip Dewinter (Vlaams Belang) en de Nederlandse politicus Geert Wilders (PVV) kwamen tijdens zo’n betoging een toespraak houden waarin waarin ze voor zijn vrijlating pleitten.

Daarnaast hadden de aanhangers van de islamkritische burgerjournalist een online opgestart om hem vrij te krijgen. Momenteel heeft de petitie al zo’n 631.000 handtekeningen.

Lees ook eens verder bij de bron: Stop de Bankiers


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

JIJ BETAALD: Vluchtelingen gaan op vakantie naar hun ‘gevaarlijke thuislanden

Het mysterie van de verdwenen hittegolven