in , , ,

Feeststemming? Kerstmarkten lijken steeds meer op zwaar beveiligde zones

screenshot 105 1

“Elk jaar weer”, al voor de derde keer sinds de radicaalislamitische horroraanslag van Merkelgast Anis Amri op de Breitscheidtplatz in Berlijn, veranderen de kerstmarkten in Duitsland in zwaar beveiligde zones.

De constant in aantal toenemende vertegenwoordigers van de “religie van de vrede” en naar integratie snakkende moslims in het land gaan hand in hand met een toenemende gespannen veiligheidssituatie.

En sinds de Duitse regering, quasi als vervroegd kerstcadeau voor haar burgers, de geluk brengende boodschap in het land bracht dat de eerste 7 van minstens enkele honderden Duitse ISIS-terroristen teruggehaald worden en in Duitsland volledige vrijheid genieten, terwijl de rest langzamerhand zal volgen (alleen al in Syrië zaten er eind september nog 111 van hen gevangen), geldt vanaf nu tot diep in het platteland de verhoogde staat van paraatheid voor de veiligheidskrachten.

Ook de Breitscheidtplatz in Berlijn, het toneel van de verschrikkelijke aanslag met een vrachtwagen drie jaar geleden, doet dit jaar weer heel “kerstachtig” aan. Voor het eerst leek het plein voor de Gedächtniskirche dit jaar al bijna voortdurend op een martiaal wapenarsenaal – want de daar met Pasen geplaatste paaltjes en met zand gevulde enorme manden van staaldraad werden niet, zoals gebruikelijk, weer weggehaald, maar bleven gewoon staan.

Sindsdien blokkeerden al, zoals “rbb” berichtte, borst-hoge, met zand gevulde kooien van staaldraad het plein naar de Budapester Straße en de Kurfürstendamm; de ingangen voor voetgangers worden beveiligd met dikke rood-wit gestreepte paaltjes.

Reden voor de permanente afsluiting waren overwegingen van een in 2018 door het bestuur van de Senaat ingezette werkgroep hoe “openbare ruimtes in Berlijn beter beschermd” kunnen worden – vooral tegen aanslagen met voertuigen.

Bij de installaties die het hele jaar door gebruikt worden, komen nu nog de klassieke Merkel-paaltjes, die ook voor diverse andere traditionele advent- en kerstmarkten in het hele land geïnstalleerd werden en dit jaar in een hypermoderne kerstboom look werden geleverd, drempels, stalen manden en voertuigblokkades, die herinneren aan de ter beveiliging van Normandië tijdens D-Day geïnstalleerde “Rommel-asperges”.

Voor kerstachtige flair zorgen, net zoals in Neurenberg, München en zelfs Baden-Baden, zwaarbewapende politiepatrouilles en in zichtbare nabijheid geparkeerde voertuigen van de politie.

Terwijl vergelijkbare veiligheidsmaatregelen bij ….

Lees verder bij de bron: E.J. Bron

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
48720263361 aa53726654 kids cages

Media manipulatie: Nieuwsitem migrantenkinderen in kooien gewist en nu zegt VN dat Obama dit deed

7907069464 10c35aa173 idiot

NL is collectief krankjorum! NEC-spandoek mag stadion niet in: woord ‘zwart’ mogelijk aanstootgevend