in , ,

Italië dreigt te stoppen met betalen EU-contributie, Europese Commissie woest

screenshot 2981

De Europese Commissie reageert gepikeerd op een dreigement van Italië om de EU-contributie stop te zetten als er niet snel een Europese oplossing komt voor de opvarenden van de vluchtelingenboot Diciotti.

“Met de vinger wijzen en dreigen helpt niet’’, aldus een woordvoerder. Het is nooit voorgekomen dat een EU-land zijn maandelijkse contributie niet naar Brussel overmaakt.

Het betreffende schip is van de Italiaanse kustwacht. De Diciotti pikte 177 mensen uit zee op en ligt al meer dan een week in de haven van Catania op Sicilië. De Italianen hebben donderdag 27 minderjarigen van boord gehaald maar de 150 anderen zitten vast.

Rome wil dat andere EU-landen ze opnemen.

Als de EU vrijdag “geen oplossing vindt voor de Diciotti en over de verdeling van de vluchtelingen, dan is de Vijfsterrenbeweging niet langer bereid de EU jaarlijks 20 miljard euro te geven”, verklaarde vicepremier en leider van regeringspartij Vijfsterrenbeweging Luigi Di Maio op Facebook.

Lees ook eens verder bij de bron: ThePostOnline

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Child Vaccine Shop Baby Doctor Nurse

De mensen die tegen vaccineren zijn hebben een punt

eb36b3092ffc063ecd0b470de7444e90fe76e7d61cb0194795f1c7 640 landbouw

Omstreden pesticiden nog jaren in gebruik