in , , ,

Kabinet ‘iedereen gaat erop vooruit’ Rutte III heeft de belastingen stiekem fors verhoogd

Volgens het regeerakkoord-Rutte III zouden de belastingen worden verlaagd en zou in 2019 een eerste stap worden gezet naar een eenvoudiger belastingstelsel met twee tarieven in 2021: een basistarief van 37,05 procent en een toptarief van 49,5 procent vanaf een belastbaar inkomen van 68.507 euro.

Maar ons belastingstelsel wordt niet echt eenvoudiger en de belastingdruk wordt in werkelijkheid niet vlak. In werkelijkheid wordt de feitelijke belastingdruk voor de hogere middeninkomens tot bijna 12 procent hoger dan het ‘officiële’ tarief.

Dit wordt verhuld door die belastingverhoging in te bouwen in de zogenaamde heffingskortingen. Anders dan belastingvrije sommen (belastingvrije voet en het arbeidskostenforfait) worden heffingskortingen niet afgetrokken van het belastbare inkomen, maar van de over dat inkomen verschuldigde belasting.

‘De in 2019 geldende arbeidskorting van (maximaal) 3.399 euro is evenveel ‘waard’ als een belastingvrije som van bijna 9.000 euro.’

Lees verder bij de bron: ThePostOnline


Wil jij, mij meehelpen om de mensen te informeren?!
Dat kan door berichten te delen of een donatie te doen die ik weer herinvesteer.

Tikkie | iDeal | PayPal

Rapporteren

Wat denk je?

0 points
Upvote Downvote

Één reactie

Laat een reactie achter
 1. De genoemde cijfers hebben betrekking op de inkomsten belasting.
  Maar de werkelijkheid is vele malen erger !!!!!

  Tel daar de indirecte belasting op zaken waar belasting voor wordt betaald en neem de BTW, de wegenbelasting, de onroerend goedbelasting, de vermogensbelasting, wegenbelasting, erfbelasting, belasting op auto’s, de belasting op grond, afvalbelasting, rioolbelasting etc erbij en je komt aan bedragen van boven de 85 %.
  Je betaalt zelfs nog na je dood !!!! Het is verschrikkelijk.
  Als je ziet wat je werkelijk netto over houdt is schrikbarend zodat je zo snel mogelijk weg wilt naar een onbewoond eiland.

  En wat Rutte betreft: deze verschrikkelijke leugenaar moet zo snel mogelijk weg !!!!

Iedereen heeft er iets over te zeggen, jij ook?

Bayer-Monsanto, Microsoft en Google financieren ALDE, de club van oa. Rutte & Macron

Goh?! Politie manipuleert misdaadcijfers, zeggen agenten zelf