in , , ,

Kabinet ‘iedereen gaat erop vooruit’ Rutte III heeft de belastingen stiekem fors verhoogd

rutte1

Volgens het regeerakkoord- III zouden de belastingen worden verlaagd en zou in 2019 een eerste stap worden gezet naar een eenvoudiger belastingstelsel met twee tarieven in 2021: een basistarief van 37,05 procent en een toptarief van 49,5 procent vanaf een belastbaar inkomen van 68.507 .

Maar ons belastingstelsel wordt niet echt eenvoudiger en de belastingdruk wordt in werkelijkheid niet vlak. In werkelijkheid wordt de feitelijke belastingdruk voor de hogere middeninkomens tot bijna 12 procent hoger dan het ‘officiële' tarief.

Dit wordt verhuld door die belastingverhoging in te bouwen in de zogenaamde heffingskortingen. Anders dan belastingvrije sommen (belastingvrije voet en het arbeidskostenforfait) worden heffingskortingen niet afgetrokken van het belastbare inkomen, maar van de over dat inkomen verschuldigde belasting.

‘De in 2019 geldende arbeidskorting van (maximaal) 3.399 euro is evenveel ‘waard' als een belastingvrije som van bijna 9.000 euro.'

Lees verder bij de bron: ThePostOnline

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
money 1552402006

Bayer-Monsanto, Microsoft en Google financieren ALDE, de club van oa. Rutte & Macron

9212886 469d418154 politie1

Goh?! Politie manipuleert misdaadcijfers, zeggen agenten zelf