in

Kankerverwekkende stof ontdekt in paracetamol

De grootste producent van paracetamol ter wereld, het Chinese Anqiu Lu’an Pharmaceutical, verkoopt grondstoffen voor paracetamol die vervuild zijn met een kankerverwekkende stof.

De fabriek leverde grondstoffen van miljoenen pillen paracetamol die onder meer te koop zijn in Nederlandse drogisterijen, supermarkten en apotheken.

Dat blijkt uit onderzoek van NRC Handelsblad en televisieprogramma Zembla. Zij lieten monsters van drie door Anqiu Lu‘an geproduceerde partijen van de pijnstiller en koortsremmer analyseren door een gecertificeerd laboratorium in Duitsland.

De drie vervuilde partijen zijn geproduceerd in het voorjaar van 2019 en goed voor zo’n 36 miljoen pillen paracetamol die nu in de winkels liggen. Waar ter wereld de vervuilde pillen zijn beland, is niet bekend.

Uit de analyse blijkt dat alle drie de partijen vervuild zijn met 4-chlooraniline, afgekort PCA. Deze stof, ontstaan bij de productie van ….

Lees verder bij de bron: gelderlander.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Rapporteren

Één reactie

Laat een reactie achter
  1. Waar zijn we verzeild geraakt? Deze planeet was ons aangeraden, maar hier gaat werkelijk geen dag voorbij zonder weer een schandaal …. Ik vraag geld terug !!!!

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Europese Commissie komt met plan voor strenge censuur tegen afwijkende meningen door ‘corona-infodemie’

Beveiligingslek in gps-trackerplatform: toegang tot miljoenen apparaten en ‘geheime’ afluisterfunctie