in , , ,

Klauwen met geld gekost, Rapport: anti-nepnieuwscampagne Kajsa Ollongren faalt

daar gaan we twitter facebook en e1549372761873

Nederlanders hebben naar eigen zeggen niet veel verstand van nepnieuws en desinformatie. De overheidscampagne rond de verkiezingen van eerder dit jaar, die bedoeld was om mensen ervan te doordringen kritisch te zijn over wat ze lezen en zien, heeft daar weinig aan veranderd.

Die conclusie valt te trekken uit een steekproef die onderzoeksbureau Kantar achteraf deed. Brandpunt+ bracht het onderzoeksrapport vrijdag naar buiten.

Van de circa 500 ondervraagden zei slechts 12 procent veel of zeer veel kennis over het onderwerp te hebben, ongeveer evenveel als voor de campagne.

Wel geeft bijna driekwart aan nepnieuws een (zeer) belangrijk maatschappelijk onderwerp te vinden.

De website blijfkritisch.nl is in totaal 122.000 keer bekeken tijdens de campagneperiode, die van half maart tot half juli liep, de periode waarin zowel verkiezingen voor Provinciale Staten als voor het Europees Parlement waren.

De officiële doelstelling van het ministerie van Binnenlandse Zaken was “te voorkomen dat de publieke opinie beïnvloed wordt door desinformatie en dat daardoor het politieke en maatschappelijke systeem van Nederland ondergraven wordt”.

Lees verder bij de bron: ThePostOnline

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
epstein pedo ring

Rechterhand en meisjes leverancier van Epstein weer boven water

45395138494 8f8931aa15 razzia

Banken houden nieuw soort razzia op zoek naar geld, gaan nog net niet de deuren langs