in ,

Klimaatopwarming nu in Duitsland: Recordhoe­veel­heid sneeuw sinds het begin van de metingen

suju / Pixabay

De zomer mag dan voor de deur liggen, in de Alpen sneeuwt het gewoon boven de 2000 meter. Onder invloed van een lagedrukgebied boven wordt er op dit moment zeer vochtige lucht tegen de noordkant van de Alpen gestuwd.

Dat zorgt voor de ontwikkeling van intense regen en sneeuwbuien met hoeveelheden tot meer dan 100 liter per vierkante meter.

Dat klinkt leuk voor wintersportfans die de ski's nog niet op zolder hebben liggen, maar al dat water in combinatie met de smeltende sneeuw kan ook zorgen voor modderstromen.

Sinds begin dit jaar ligt er in veel berggebieden aan de noordkant van de Alpen een recordhoeveelheid sneeuw. Meestal begint het sneeuwdek vanaf maart-april snel af te nemen, maar tijdens de koudere periode begin mei werden de Alpen dit jaar opnieuw bedolven onder een dikke laag poedersneeuw.

Op de hoogste berg van Duitsland, de Zugspitze, werd afgelopen week zelfs bijna zes meter sneeuw gemeten; de grootste hoeveelheid grootste hoeveelheid sinds het begin van de metingen.

Lees verder bij de bron: AD.nl

Het toekomstig weerbeeld? Geloof het of niet maar het wordt kouder!

Global Cooling wordt zeer ingrijpend: ‘Klimaat wordt al kouder, over 5 jaar ook in het Westen voedseltekorten'

 


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Over de werkloosheidscijfers: 8,2 miljoen mensen zonder werk tegenover 8,9 miljoen werkenden

VN heeft geen geld meer voor mensenrechten