in , , , ,

Meten met twee klimaten: Zeeland dramt in recordtijd mega-windmolenpark er doorheen

In Zeeland kwam in korte tijd een woud van 34 reuze-windmolens rond de Krammersluizen te staan. De officiële opening was vorige week. Midden in een regio met waardevolle natuur- en vogelreservaten, nota bene op een kruising van drie belangrijke Natura 2000-gebieden, staan nu enorme vogelhakselaars.

Niemand begrijpt dit, ook de lokale ondernemers niet. Hen wacht voor elk wissewasje in hun bebouwde omgeving een moeizame gang langs en procedures met weigeringen, frustraties en agressieve inspecties. Maar windparken en zonneweiden verschijnen op plaatsen waar verder niets mag. De Crisis- en Herstelwet (2010) is het wapen waarmee de bestuurlijke elite de de mond snoert. Deze wet maakt het mogelijk infrastructurele projecten te versnellen als er een crisissituatie dreigt.

In naam van ‘het klimaat’ doen bestuurders dingen die in het normale leven geen schijn van kans maken. Strenge procedures voor planologische veranderingen worden in naam van ‘het klimaat’ moeiteloos opzij geschoven. Democratische processen worden genegeerd om maatregelen door te drukken, allemaal om ‘het klimaat’ te redden.

Hypocriet

De Provincie Zeeland heeft in het kader van Landschapsbescherming in 2018 een Omgevingsverordening aangenomen, die een ‘verbod kent op borden, vlaggen, informatiezuilen, spandoeken en andere (reclame)uitingen om het Zeeuwse landschap te beschermen’. Dat lijkt heel duidelijk, maar midden in de Wetlands van het Volkerak en de Oosterschelde kwamen in no-time landschapsontwrichtende reuzeturbines te staan. Zoiets hypocriets kan alleen in naam van het klimaat.

De Crisis- en Herstelwet is bedoeld om ernstige crisissituaties snel het hoofd te bieden. Er is echter geen overtuigend bewijs dat een klimaatcrisis dreigt, zo vinden vele gerenommeerde wetenschappers en Nobelprijswinnaars. Helaas hoor je dat geluid bijna niet in de reguliere media, want over klimaat mag je niet ‘anders denken’. Dan ben je een ontkenner en moreel verwerpelijk omdat je de aarde niet wilt redden.

Bovendien hebben windmolens slechts een marginaal effect op de CO2-reductie, zoals windturbine-modelland Duitsland bewijst. Zelfs het NRC heeft inmiddels door dat windenergie de CO2-emissies niet verlaagt.

Discussie verboden

Er is geen brede maatschappelijke discussie over klimaat. Denk daar eens over na. Dat is toch heel vreemd bij zo’n crisisdreiging en zulke drastische en kostbare maatregelen. Het klimaatsysteem is extreem ingewikkeld zoals zelfs het klimaatpanel van de VN (IPCC) aangeeft. Het eenzijdige communicatiegeweld van de massamedia en staatsomroep hamert er echter onophoudelijk op dat het klimaat door onze schuld gevaarlijk verandert. Dit zou met honderden miljarden belastinggeld via windmolens en zonneweiden bestreden moeten worden.

Een dialoog wordt koste wat kost vermeden. En dat kost wat. Plaatsing van windturbines wordt ruim beloond zodat de Provincie Zeeland meewerkt en hun anders zo voorzichtige beleid ten aanzien van landschap, natuur en toeristische waarden laat varen. Bij de direct omwonenden is er geen draagvlak voor deze ‘grootste ramp voor onze omgeving sinds de watersnoodramp’, zo meldt Dorpsraad Oude Tonge en de Stichting Mallemolens.

Burgers worden omgekocht

“Overigens staan de windturbines (van Eneco) bij ons op het land van een boer die er ook goed aan verdient…” meldt een omwonende op de website. Eventuele burgerprotesten worden tactisch in de kiem gesmoord door hen financieel te laten participeren in het park. Dit is geen normaal ondernemen, want voor obligaties in parkbeheerder Deltawind is een rendement vastgesteld van 6%. Het hele project berust op subsidies. De obligatiehouders hebben geen aansprakelijkheid bij eventueel faillissement en kosten van opruimen. U kunt al raden waar dat geld vandaan moet komen.

De Stichting ‘Windmolens Nee’ heeft vijf jaar tegen de komst van de windreuzen gestreden. Zij werden eerst gepaaid met geld en later met zonnepanelen. Het droomrendement, de financiële garanties en de cadeautjes uit de oneindig lijkende klimaatsubsidiepotten zijn ordinair zwijggeld.

Gecorrumpeerde milieubeweging

Verbazingwekkend is dat lokale milieugroeperingen meegaan in het plaatsen van deze vogelhakselaars vlak naast hun geliefde vogelkijkplaatsen. Het Zeeuwse Landschap tekende beroep aan bij de Raad van State, maar is later toch akkoord gegaan. Volgens hun website vindt de Stichting dat duurzame energieopwekking noodzakelijk is om klimaatverandering tegen te gaan. De komende 15 jaar offeren zij vogels en vleermuizen dus op voor een mogelijke temperatuurdaling van 0,0003 of minder graden Celsius in het jaar 2100. Het klimaatangst-verdienmodel heeft de klassieke milieubeweging gecorrumpeerd.

Gelukkig begint de gekte van de klimaatreligie steeds meer door te dringen tot de burger. De kosten zijn voelbaar in de energierekening en dat helpt. Men wordt kritischer en accepteert het doemdenken niet meer. Denk aan de angstzaaierij tijdens de weerpraatjes op de publieke media. Hoe lang kan Gerrit Hiemstra dramatische uitspraken blijven doen over het klimaat zonder zich daarvoor te verantwoorden? Waarom weigert hij een publiek debat, waar is hij bang voor?

Activisme als verdienmodel

Hoe lang kunnen hoogleraren weigeren in debat te gaan over zoiets onzekers en complex als het klimaat? Hoe lang zet het bestuur van de Erasmus Universiteit zijn wetenschappelijke reputatie nog op het spel door niet in te grijpen bij een zich activist noemende Professor Rotmans die weigert in debat te gaan met emeritus professor Guus Berkhout?

Voor het Krammer windpark is het helaas te laat. Dit werd afgelopen week geopend door Koning Willem Alexander. De turbines staan er nu 15 jaar lang subsidies te vermalen en het landschap te ontsieren. Voor de rest van de Noordzee en de onzalige en kostbare windparken is het misschien nog niet te laat.

Als het de Provincie Zeeland echt menens is met duurzame en CO2-arme dan moeten ze eens goed kijken naar de geweldige kansen die er liggen om veilige Thorium Generatie 4 reactoren te bouwen. In China en de VS wordt hier volop aan gewerkt en Nederland is nu nog goed gepositioneerd om deze innovatieve en effectieve technologie te ontwikkelen.

Reële mogelijkheden tot CO2-arme, effectieve en betaalbare basislast- met een minimaal land(schap)gebruik. Een provincie met Borssele onder haar vleugels had dat toch zelf kunnen bedenken?

Lees verder bij de bron: Climategate


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
G.J.T.B. Hiltermans
2 jaren geleden

Een gemiddelde gas- of oliegestookte elektriciteitscentrale heeft een vermogen 1000 MW. Een grotere windmolen in zee geplaatst doet maximaal 6 MW, de bestaande op land 4 MW. Je hebt dus minimaal 160 molens nodig om een conventionele centrale te vervangen. Voor een land als NL heb je ongeveer 6 van deze grote centrales van 1000 MW nodig. Dus totaal 1000 windmolens (er even van uitgaande dat solar energie niet mee doet) …. En dan heb ik niet de extra electra energie meegenomen die moet worden opgehoest als aardgas wordt uitgefaseerd.

Nu wordt geschermd dat fossiele brandstof CO2 produceert wat schadelijk zou zijn voor het milieu. Nu is het hele CO2 verhaal een hoax want er zit 0.035 % CO2 in lucht en planten hebben CO2 nodig om te kunnen bestaan. Maar los daarvan is het een goed idee om af te stappen van fossiele brandstoffen omdat je er erg veel van nodig hebt en omdat de techniek verouderd is. Niet omdat er niet genoeg fossiele brandstof zou zijn, maar omdat er veel betere technieken te bestaan.

Een van die alternatieve vormen om elektriciteit te produceren op een bewezen absoluut veilige manier namelijk met Thorium LFTR reactoren. Dit alternatieve nucleaire proces van kernsplijting is door Alvin Weinberg ontwikkeld en een test reactor heeft in de zestiger jaren twee jaar gedraaid!! Daar waar de onderzoekers wetenschappers en ingenieurs verwachten dat dit proces overal zou worden gebruikt is het hele project door de USA regering ter zijde geschoven om duistere redenen. Zoek op youtube Thorium LFRT en Kirk Sorenson.
Dit proces komt tegemoet aan vrijwel alle bezwaren die aan de huidige kerncentrale kleven en het is onbegrijpelijk voor ieder weldenkend mens waarom dit proces aan de kant werd geschoven. Tenzij je weet dat er mensen zijn aan de top die een andere agenda hebben om de mensheid schade toe te brengen.
De energie-inhoud van Thorium per gewichtseenheid is 10 miljoen keer zo groot dan die van olie …. Je hebt dus enorm weinig van die stof nodig en in tegenstelling wordt de nucleaire brandstof voor 96 % gebruikt (in tegenstelling van de traditionele kernbrandstof staaf die voor 0.7 % wordt gebruikt (ja, U leest het goed 0.7 %)…..
De Thorium reactor is niet alleen erg veilig, maar ook kan de opgeslagen enorme afvalberg brandstofstaven worden gebruikt als brandstof. Het is haast te mooi om waar te zijn.
Het enige probleem is dat de elite er niet rijk van wordt …. Maar voor de overige 6.95 miljard mensen is er alleen van een heel groot voordeel.

Ergo:
1. Het CO2 verhaal is een hoax.
2. Fossiele brandstoffen kan maar de techniek is achterhaald voor grootschalig gebruik.
3. Duurzame energie klinkt leuk maar het is de duurste oplossing aangedragen om de wereldbevolking op kosten te jagen. Windmolens en zonnecellen zijn een geldbegrafenis en ongeschikt voor grootschalige E-opwekking
3. Er zijn veel betere, milieuschone technieken om elektriciteit te produceren, maar de grote bedrijven en “zogenaamde eigenaren” van fossiele brandstof doen alles om hun geldmachine te laten draaien (op kosten van de burgers).
4. Er is absoluut geen energieprobleem. Er zin plenty oplossingen. Het enige punt is het probleem dat de wereldbevolking heeft met een geldbeluste egoïstische elite die haar positie ten koste alles wil bewaren. Overigens geldt dit punt ook voor de pharma industrie, wapenindustrie en banken …

Nieuwe Politie-imam/terrorisme-bestrijder blijkt Zwarte Piet hater en islam-knuffelaar

Techno-tirannieke dictatuur komt eraan: de ijzeren vuist van de totale digitale controlestaat