Meten met twee klimaten: Zeeland dramt in recordtijd mega-windmolenpark er doorheen

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

 1. G.J.T.B. Hiltermans schreef:

  Een gemiddelde gas- of oliegestookte elektriciteitscentrale heeft een vermogen 1000 MW. Een grotere windmolen in zee geplaatst doet maximaal 6 MW, de bestaande op land 4 MW. Je hebt dus minimaal 160 molens nodig om een conventionele centrale te vervangen. Voor een land als NL heb je ongeveer 6 van deze grote centrales van 1000 MW nodig. Dus totaal 1000 windmolens (er even van uitgaande dat solar energie niet mee doet) …. En dan heb ik niet de extra electra energie meegenomen die moet worden opgehoest als aardgas wordt uitgefaseerd.

  Nu wordt geschermd dat fossiele brandstof CO2 produceert wat schadelijk zou zijn voor het milieu. Nu is het hele CO2 verhaal een hoax want er zit 0.035 % CO2 in lucht en planten hebben CO2 nodig om te kunnen bestaan. Maar los daarvan is het een goed idee om af te stappen van fossiele brandstoffen omdat je er erg veel van nodig hebt en omdat de techniek verouderd is. Niet omdat er niet genoeg fossiele brandstof zou zijn, maar omdat er veel betere technieken te bestaan.

  Een van die alternatieve vormen om elektriciteit te produceren op een bewezen absoluut veilige manier namelijk met Thorium LFTR reactoren. Dit alternatieve nucleaire proces van kernsplijting is door Alvin Weinberg ontwikkeld en een test reactor heeft in de zestiger jaren twee jaar gedraaid!! Daar waar de onderzoekers wetenschappers en ingenieurs verwachten dat dit proces overal zou worden gebruikt is het hele project door de USA regering ter zijde geschoven om duistere redenen. Zoek op youtube Thorium LFRT en Kirk Sorenson.
  Dit proces komt tegemoet aan vrijwel alle bezwaren die aan de huidige kerncentrale kleven en het is onbegrijpelijk voor ieder weldenkend mens waarom dit proces aan de kant werd geschoven. Tenzij je weet dat er mensen zijn aan de top die een andere agenda hebben om de mensheid schade toe te brengen.
  De energie-inhoud van Thorium per gewichtseenheid is 10 miljoen keer zo groot dan die van olie …. Je hebt dus enorm weinig van die stof nodig en in tegenstelling wordt de nucleaire brandstof voor 96 % gebruikt (in tegenstelling van de traditionele kernbrandstof staaf die voor 0.7 % wordt gebruikt (ja, U leest het goed 0.7 %)…..
  De Thorium reactor is niet alleen erg veilig, maar ook kan de opgeslagen enorme afvalberg brandstofstaven worden gebruikt als brandstof. Het is haast te mooi om waar te zijn.
  Het enige probleem is dat de elite er niet rijk van wordt …. Maar voor de overige 6.95 miljard mensen is er alleen van een heel groot voordeel.

  Ergo:
  1. Het CO2 verhaal is een hoax.
  2. Fossiele brandstoffen kan maar de techniek is achterhaald voor grootschalig gebruik.
  3. Duurzame energie klinkt leuk maar het is de duurste oplossing aangedragen om de wereldbevolking op kosten te jagen. Windmolens en zonnecellen zijn een geldbegrafenis en ongeschikt voor grootschalige E-opwekking
  3. Er zijn veel betere, milieuschone technieken om elektriciteit te produceren, maar de grote bedrijven en “zogenaamde eigenaren” van fossiele brandstof doen alles om hun geldmachine te laten draaien (op kosten van de burgers).
  4. Er is absoluut geen energieprobleem. Er zin plenty oplossingen. Het enige punt is het probleem dat de wereldbevolking heeft met een geldbeluste egoïstische elite die haar positie ten koste alles wil bewaren. Overigens geldt dit punt ook voor de pharma industrie, wapenindustrie en banken …

Heb jij er iets over te zeggen?