in ,

‘Le Grand Escape’ voor corona uit Parijs: beeldmateriaal toont recordbrekende verkeersinfarct

Virale beelden uit laten zien wat rapporten beschreven als honderden kilometers files in een omgeving rond de Franse hoofdstad aan het einde van deze week, net op het moment dat een door opgelegde tweede nationale lockdown vrijdag van kracht werd.

De nieuwe lockdown-maatregel werd vrijdag om middernacht van kracht met een avondklok van 21.00 uur, die vereist dat alle bewoners thuis blijven, behalve om essentiële werk- of medische redenen . Het lijkt erop dat uren voordat de lockdown actief werd, Parijzenaars zich haastten om de stad uit te komen, zoals een virale liet zien. De bestellingen voor thuisblijven zijn afgegeven voor een maand – in ieder geval tot 1 december.

Franse media noemden de files recordbrekend, een trend die ook in andere grote steden zoals Lyon en Bordeaux werd waargenomen.

Hier is hoe The Independent de chaotische situatie laat van donderdag tot vrijdag samenvatte :

Vanaf middernacht in de Parijse tijd kregen mensen het bevel om thuis te blijven, behalve om essentiële werk- of medische redenen, wat ertoe leidde dat velen naar meer landelijke gebieden verhuisden om te wachten op de maandenlange lockdown ,  meldde de BBC .

Op Twitter geposte video’s  lieten oneindige stromen kruipende koplampen op elke weg in elke richting zien . Er waren ook meldingen van restaurants die vol zitten met diners die voorlopig van een laatste maaltijd genieten.

Het werd waarschijnlijk ook verergerd door veel mensen die tegelijkertijd probeerden terug te keren naar hun woningen, aangezien deze week een schoolvakantie is die eindigt met de katholieke Allerheiligen op zondag.

Treinen vertrekken uit Parijs op Gare de Lyon, via Rex Features / The Independent

Ook restaurants, bars en uitgaansgelegenheden waren volgepakt en overvol, aangezien veel Parijzenaars probeerden hun laatste avondje uit van een maand binnen te glippen.

Macron zei woensdag bij de eerste aankondiging dat  Frankrijk “brutaal moet remmen” om te voorkomen dat “ondergedompeld wordt door de versnelling van de ”. Frankrijk is momenteel het vijfde meest besmette land met meer dan 1,3 miljoen COVID-19-gevallen tot nu toe.

In meerdere rapporten werd het lokale Le Parisien aangehaald  als meldde dat “er om 18.00 uur meer dan 700 kilometer verkeer in de stad was”.

Lees verder bij de bron: Zero Hedge


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Symptoombestrijding: Burgemeesters pleiten voor landelijk messenverbod

Strengere coronamaatregelen in de maak: groepsgrootte kleiner, musea dicht en regionaal gehele lockdown