in

Lucht blijft vervuild, ondanks lockdown. Zijn oude diesels dan toch niet zo smerig?

Tussen alle onheilstijdingen sijpelde enkele weken geleden een flard goed nieuws: de luchtkwaliteit boven is sterk verbeterd.

Door alle lockdowns was er veel minder verkeer – de belangrijkste bron voor het schadelijke stikstofoxide (NOx) – en draaiden veel fabrieken minder hard.

Dat bleek uit waarnemingen door aardobservatiesatelliet Sentinel-5P, die allerlei type luchtvervuiling zeer gedetailleerd meet. Ook de lucht boven Nederland werd allengs schoner.

Enkele dagen later volgde een domper: op straatniveau was niet zo veel merkbaar. Daar waar mensen wonen en ademen, bleek de lucht helemaal niet zo veel schoner, meldde onder meer het RIVM op basis van grondstations.

Ook in Duitsland werden in diverse steden overschrijdingen van de Europese norm voor luchtkwaliteit gemeten tijdens de lockdown.

Daarop eiste de Duitse automobielorganisatie AvD onmiddellijke intrekking van het plan om oudere dieselauto’s te verbieden omdat die relatief veel NOx uitstoten.

Volgens de autoclub is met de metingen op straatniveau aangetoond dat zo’n verbod geen enkel positief effect op de luchtkwaliteit zou hebben. Immers, de diesels rijden nu nauwelijks, maar ….

Lees verder bij de bron: De Volkskrant


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
G van peet
10 maanden geleden

Gisteren nog gekeken naar windy.com. NO2 kun je zien. Zelfs scheepvaart op de Middellandse Zee is goed te zien. En inderdaad , de stikstofdioxide vervuiling is nauwelijks afgenomen. Maar geef niet de auto’s de schuld… scheepvaart doet erin heftig mee!

Oude diesels? Onzin !!!!
10 maanden geleden

Het beeld dat er allemaal oude diesels rijden klopt van geen kanten. De auto’s met diesel motoren die nu rijden hebben vanaf rond 2002 allemaal een moderne motor met een geavanceeerd brandstof inspuitsysteem. Stuk voor stuk werken zij met een enorm hoge brandstof inspuitdruk van wel 2000 bar. Daarmee wordt bereikt dat de brandstof opgebroken wordt in enorm klein druppels zodat de brandstof volledig verbrandt. Inspuiting wordt volledig electronisch geregeld. Soms zelfs per arbeidslag. Dit is absoluut geen oude techniek. Dat is complete onzin.
Er is iets heel anders aan de hand en dat is dat de cabal de burgers op alle mogelijk manieren op kosten wil jagen zodat zij aan de rand van hun bestaan komen. Dat is ook de reden dat vele duizenden migranten werden toegelaten die nooit zullen integreren.

Het Bill Gates-effect: DTP-vaccin van de WHO heeft in Afrika meer kinderen gedood dan voorkomen

Het is zover! Vodafone lanceert vandaag 5G in helft Nederland