in

Lucht blijft vervuild, ondanks lockdown. Zijn oude diesels dan toch niet zo smerig?

Tussen alle onheilstijdingen sijpelde enkele weken geleden een flard goed nieuws: de luchtkwaliteit boven is sterk verbeterd.

Door alle lockdowns was er veel minder verkeer – de belangrijkste bron voor het schadelijke stikstofoxide (NOx) – en draaiden veel fabrieken minder hard.

Dat bleek uit waarnemingen door aardobservatiesatelliet Sentinel-5P, die allerlei type luchtvervuiling zeer gedetailleerd meet. Ook de lucht boven werd allengs schoner.

Enkele dagen later volgde een domper: op straatniveau was niet zo veel merkbaar. Daar waar mensen wonen en ademen, bleek de lucht helemaal niet zo veel schoner, meldde onder meer het op basis van grondstations.

Ook in werden in diverse steden overschrijdingen van de Europese norm voor luchtkwaliteit gemeten tijdens de lockdown.

Daarop eiste de Duitse automobielorganisatie AvD onmiddellijke intrekking van het plan om oudere dieselauto’s te verbieden omdat die relatief veel NOx uitstoten.

Volgens de autoclub is met de metingen op straatniveau aangetoond dat zo’n verbod geen enkel positief effect op de luchtkwaliteit zou hebben. Immers, de diesels rijden nu nauwelijks, maar ….

Lees verder bij de bron: De Volkskrant


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Het Bill Gates-effect: DTP-vaccin van de WHO heeft in Afrika meer kinderen gedood dan voorkomen

Het is zover! Vodafone lanceert vandaag 5G in helft Nederland