in

Meer dan de helft van alle Nederlanders hebben meer moeite betalen van vaste lasten

54e7dc474e50ac14ea898675c6203f78083edbe25b547949712e78 640 faillissement

Meer dan de helft van de Nederlanders heeft in 2020 meer moeite met het betalen van de vaste lasten dan een jaar eerder. De vaste lasten die maandelijks, elk kwartaal of jaarlijks terugkeren, zijn bij 77 procent van deze groep hoger geworden.

De speelt ook mee in de toenemende druk om de vaste lasten te betalen: vooral mensen met lagere inkomens zijn geraakt door de coronacrisis, zo blijkt uit representatief onderzoek dat is uitgevoerd door online consumentenadviseur Pricewise, in samenwerking met onafhankelijk veldwerkbureau Panel Inzicht.

60-plussers, lager opgeleiden en niet-werkenden hebben in vergelijking met 30- tot 60-jarigen, hoger opgeleiden en werkenden meer moeite met het betalen van hun vaste lasten ten opzichte van vorig jaar.

Van de Nederlanders die in vergelijking met vorig jaar meer moeite hebben met het betalen van hun vaste lasten, is 31 procent ook financieel getroffen door de coronacrisis. Het inkomen is bij deze groep negatief beïnvloed.

Bij de Nederlanders die daarnaast in een meerpersoonshuishouden wonen, heeft de coronacrisis bij een kwart een negatieve invloed op het inkomen van leden in hun huishouden. Vooral Nederlanders met een inkomen van 15.000 of minder per jaar zijn geraakt door de .

Uit het onderzoek blijkt dat het aantal Nederlanders met hogere maandelijkse vaste lasten oploopt naarmate het inkomen per jaar stijgt. De meeste Nederlanders besteden maximaal 1499 euro per maand aan vaste lasten.

Wel verschillen de totale vaste lasten per inkomenscategorie. Zo besteedt ruim een derde van de Nederlanders tussen 500 en 999 euro aan maandelijkse vaste lasten. Deze groep bestaat vooral uit Nederlanders met een jaarlijks inkomen lager dan 30.000 euro.

Vaste lasten van  1500 of hoger komen vaker voor bij werkenden en hoger opgeleiden. Iemand met een inkomen van 60.000 per jaar betaalt vaker meer dan 2000 aan vaste lasten per maand dan iemand met een lager inkomen.

Lees verder bij de bron: Bank Nieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
belasting1

Het bleef niet bij Toeslagen: Tienduizenden burgers hadden jaren last van ‘fraudevermoedens’ Belastingdienst

40563456314 f554aa8c9d facebook ads

Meld je aan! Facebook moet Nederlanders betalen om privacyschending