in ,

Merkel vernietigt Duitsland´s welvaart – deskundige berekent schade van tot € 4700 miljard

screenshot 377

Wat zullen we ons later van Angela Merkel herinneren? De gerenommeerde financiële deskundige Daniel Stelter heeft een vernietigende rekening opgemaakt: immigratie, redding van de euro, energietransitie en stop op investeringen zouden het land ruïneren, schrijft hij bij “Cicero”. De bondskanselier van Duitsland zou aan de volgende generaties extra belastingen nalaten van € 3700 tot € 4700 miljard: “Zelden werd er in vredestijd zoveel welvaart vernietigd als door de regeringen onder Merkel.”

De 54-jarige geeft zijn bijdrage de titel “De rekening”. Inderdaad blijkt uit de cijfers een genadeloze afrekening met het erfgoed van de bondskanselier dat zij op zekere dag zal nalaten. De gepromoveerde economiewetenschapper werkte bij de ondernemingsconsultancy Boston Consulting Group. Sinds 2013 leidde hij daar de wereldwijde business voor de Corporate Development Practice. Tot 2013 was hij lid van het wereldwijde Executive Committee van de onderneming.

De actuele goede economische situatie is maar schijn, want het succes zou gebaseerd zijn op de zwakke euro, de lage rentes en een “aanbiedingpallet, die vooral van de opleving van de wereldconjunctuur – maatgevend aangedreven door China – profiteert.” Dit zou echter niet zo blijven: “Het is af te zien dat onze bijzondere conjunctuur een pijnlijk einde vindt.” Dan zouden de fouten van de regering-Merkel ons duur komen te staan.

In de afgelopen 13 jaar zou Merkel extra lasten hebben gecreëerd, die “naar schatting tussen 3700 en 4700 miljard euro” bedragen. De kosten op de lange termijn zouden zelfs nog hoger kunnen zijn: “Deze kosten komen bovenop de lasten die sowieso voortkomen uit de vergrijzing van onze samenleving en waarvoor geen enkele regering in de afgelopen jaar voorzorgsmaatregelen heeft genomen.”

Vluchtelingenjaar 2015 kost € 1500 miljard

Alleen al de immigratie van het jaar 2015 zou het sociale stelsel met € 1500 miljard belasten, schrijft de econoom. Hij verwijst daarbij naar de regeringsvriendelijke financiële wetenschapper Bernd Raffelhüschen, die de “totale kosten van de immigratie van het jaar 2015 voor de komende decennia op bijna € 900 miljard” becijferde. Echter: “Mochten de nakomelingen van deze migranten niet net zo goed in de arbeidsmarkt geïntegreerd worden als de autochtone komende generaties, dan stijgen de kosten naar ongeveer € 1500 miljard.”

Merkel´s energietransitie verzwelgt € 1000 miljard

Net zo ruïneus voor Duitsland was Merkel´s energietransitie na de tsunami in Fukushima in 2011. Uit bezorgdheid de deelstaatverkiezingen in Baden-Württemberg te verliezen, stapte ze hals over kop uit de kernenergie. Dit zou zijn prijs hebben, die de verbruiker betaalt: “Nergens in Europa moet men zoveel voor elektriciteit betalen als bij ons, wel tweemaal zoveel als in Frankrijk”, maakt Stelter de balans op. “Tot 2025 kost de energietransitie in Duitsland per hoofd van de bevolking € 6300,-; de vervolgkosten zullen nog hoger zijn.” Daarbij komen de staatsuitgaven voor de subsidiëring van vernieuwbare energieën. Stelter schat de kosten op 500 tot 1000 miljard euro.

Duitse spaarders met € 250 miljard geschaad

De schade van de door Merkel en de toenmalige minister van Financiën Wolfgang Schäuble bedreven Griekenland-redding zou enorm zijn voor de Duitsers: “Alleen al het renteverlies voor de Duitse spaarders wordt op € 250 miljard geschat, nadat men het effect van goedkopere kredieten heeft tegen gerekend”, schrijft Stelter. Daarbij komt nog: “Aan de crisislanden van de euro staan we ongeveer 1000 miljard euro als krediet toe, meer dan € 12.000,- van de hier levende bevolking.” Merkel leidde ons hier in een dilemma: als de euro zou vallen, bleven Duitse banken op het geld zitten. Als de euro zou blijven bestaan, zouden de kredieten vanwege de lage rentes praktisch waardeloos zijn. Stelter: “Hoe langer het spel doorgaat, des te groter zullen de kosten zijn. € 1000 miljard extra kosten zijn vermoedelijk niet te hoog gegrepen.”

Schade van de investeringsstop onder Merkel: € 250 miljard

Miljarden belasting-euro´s worden geïnvesteerd in de volledige verzorging van immigranten. Daartegenover wordt anderzijds aan “het verkeerde eind” bezuinigd: uitbreiding van glasvezel, infrastructuur, het leger: “De directe schade van het bezuinigen aan het verkeerde eind bedraagt minstens € 250 miljard. Vermoedelijk nog duidelijk daarboven, per slot van rekening stijgen de kosten met de vertraging”, schrijft hij.

Verfraaide boekhouding: Merkel verstopt staatsschuld

Stelter beschuldigt de Duitse regering er ook van te sjoemelen met de boekhouding. Want in de boeken zouden ook de kosten voor de toekomstige generaties moeten staan. Maar de zogenaamde “impliciete of verborgen staatsschuld:  zou Merkel negeren: “Alleen al de jongste hervormingen leiden in het jaar 2045 tot geschatte extra uitgaven van ongeveer € 100 miljard per jaar. De totale impliciete, dus niet openlijk aangetoonde schulden van Duitsland bedragen maar schatting minstens 100% van het bnp, een derde deel daarvan hebben we vermoedelijk te danken aan de regeringen onder Merkel. Dat zouden ongeveer € 1000 miljard zijn.”

Bron:
www.journalistenwatch.com

Lees ook eens verder bij de bron: E.J. Bron

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
immigration

Immigratie, Criminaliteit en Propaganda

screenshot 3111

In Marokko wachten meer dan 50.000 Afrikanen erop om naar Europa te komen