in ,

In Marokko wachten meer dan 50.000 Afrikanen erop om naar Europa te komen

In Marokko wachten meer dan 50.000 Afrikanen erop om via de Spaanse exclaves Europa binnen te komen. En het worden er steeds meer. Marokko beschermt zijn grenzen niet voldoende en chanteert de EU en Spanje om meer geld te krijgen.

Volgens de Spaanse krant “El Mundo” zijn er volgens informatie van de politie meer dan 50.000 Afrikanen die er in Marokko op wachten de Spaanse exclaves binnen te dringen en daarna in andere delen van de EU. Het gaat om de ergste migratiesituatie aan de Spaanse grens sinds meer dan tien jaar.

In de hele Sahel-zone zijn smokkelaar-bendes actief, die tegen betaling migranten helpen de Marokkaanse grenzen te overschrijden. Men zeg dat er sprake zou zijn van een complete maffia van mensensmokkelaars.

Bij de bestorming door meer dan 600 “migranten” in Ceuta raakten talrijke agenten van de Guardia Civil gewond. Men vreest dat het nog vaker tot zulke botsingen zal komen.

Marokko zet Spanje en de EU steeds opnieuw onder druk met de “migranten” om geld te krijgen. Dat is chantage, die mogelijk is, omdat andere routes over de Middellandse Zee wegens de Italiaanse politiek voor “migranten” werden gesloten.

Maar Marokko schijnt niet in staat te zijn de eigen grenzen in het zuiden te beschermen. En Spanje is na de ontmoeting van de nieuwe socialistische minister-president Sánchez met George Soros een koers van de open grenzen ingeslagen. In ieder geval hebben de Spaanse veiligheidstroepen de opdracht gekregen om zich niet echt of maar weinig te verdedigen, wat de politie vaak in gevaarlijke situaties brengt.

Bron:
www.freiewelt.net

Lees ook eens verder bij de bron: E.J. Bron

2 Comments

Leave a Reply
  1. Amerika jullie ,moeten meer Bommen en granaten gebruiken. Wakker het vuurtje overal maar flink aan.
    Creeer opstanden in Noord Afrika, Daar zijn jullie goed in met jie CIA., Laat de afrikanen de Eu binnen komen

Geef een antwoord

Merkel vernietigt Duitsland´s welvaart – deskundige berekent schade van tot € 4700 miljard

Reuters voorspelt: Eurosceptici winnen enorm bij de Europese verkiezingen in 2019