in

Met je coronahelden: geen toeslagen meer voor overwerkende zorgmedewerkers

Het Nederlandse kabinet laat zich weer eens van z’n meest harteloze, larmoyante kant zien: alle zorgmedewerkers die zich in het zweet hebben gewerkt om het coronavirus te verdelgen worden volgend jaar gewoon in hun portemonnee gepakt.

Het kabinet gaat ze doodleuk hun toeslagen afpakken, als blijkt dat zij door overuren op een iets hoger salarispeil zijn uitgekomen.

Zo ben je nog de held van het land, en zo wordt je weer met een middelvinger en een bulderlach de semi-armoede ingetrapt: dát is de uiterst grievende houding in jegens zorgmedewerkers.

Want dat ze zich drieënnegentig slagen in de rondte hebben gewerkt om te zorgen dat deze twaalf provinciën niet het onderspit dolven in de strijd tegen het coronavirus, dat moge als een paal boven water staan.

Maar wie daarvoor te veel heeft overgewerkt met z’n zeer bescheiden salaris, die is pontificaal de pisang. Dan ben je volgend jaar gewoon je toeslagen kwijt.

En dit harteloze kruidenierskabinet gaat ook geen uitzondering maken.

Daar sta je dan:

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Shadow1100
8 maanden geleden

Dat kun je toch niet menen?

Vangils
8 maanden geleden

Kom in opstand deze liederen zijn niet goed wijs

Pinto
8 maanden geleden

Dat is wel terecht. Op iedereen kan een beroep gedaan worden tijdens extra drukte. That’s part of the job. Alle (over)uren worden betaald of worden gecomenseerd. Toeslagen zijn alleen inkomstenafhankelijk. Wij zijn alle zorgmedewerkers natuurlijk uiterst dankbaar voor alle inzet tijdens de moeilijke periode. De meesten krijgen toch een 13de maand en vaak een bonus bij goede prestige. Er zijn talloze banen/werknemers die alle dagen keihard werken en die niets meer krijgen dat de uren die zij werken. Toeslagen zijn geen gewoonterecht maar aanvullingen voor mensen met de lagere inkomens. Nederland zou natuurlijk over kunnen gaan op gratis kinderopvang, gratis openbaar vervoer, gratis onderwijs. Gelukkig kunnen we binnenkort weer naar de stembus.

Shadow1100
8 maanden geleden

Mark- Pineuccio – Rutte: Hij liegt en hij naait je. Je kunt zien wanneer hij liegt. Zodra zijn lippen bewegen……

Politiebond luidt noodklok en willen stoppen: ‘We raken grip op samenleving kwijt’

Politie knokploeg betrapt: Duidelijke videobeelden van wie er begonnen zijn om agressie te vertonen!!