in , ,

De Miljoenennota is een farce!

miljoenennota

De die niemand wil (behalve de regering) !

‘Goed Nieuws'! Maar niet voor de burgers!
Zoals altijd worden de burgers blij genaakt met een dode mus ! 2017 Schatting van 3,3% en 2,5% naar schatting in 2018.

Deze natte-vinger truc wordt zoals altijd gebruikt om de ‘het goede nieuws” te propageren:
Koopkrachtstijging, per groep
In de : 0,3 procent
Gepensioneerd: 0,6 procent
Werkend: 0,8 procentol

De werkende Nederlander gaat 0,8% vooruit en de gepensioneerde Nederlander 0,6% .Hoera!  (voor een getrouwd stel ,waarvan een persoon AOW heeft een verhoging van maar liefst 4 hele 's per maand!)
En dit terwijl de zorgkosten en vaste lasten honderden euro's per maand gaan stijgen!
Als dit zo doorgaat komen wij eerdaags met een kruiwagen vol geld aan bij de bakker en kunnen wij daarmee amper een brood kopen!

Uitgaven blijven stijgen

De uitgaven stijgen volgend jaar veel sterker dan dat, volgens uitgelekte cijfers tot €277 mrd tegen €262 mrd in de begroting 2017. Dat komt onder andere doordat bestaand beleid volgend jaar gewoon doorwerkt in indexeringen, in afdrachten aan de EU (+€350 mln) en het ambtenarenpensioenfonds ABP (+€342 mln), in extra uitgaven voor de langdurige zorg (€0,5 mrd) en in niet doorgevoerde bezuinigingen, onder andere bij onderwijs. Bovendien valt de bezuinigingsdrift van I en II, die dit jaar nog doorwerkt voor €3 mrd en bij elkaar optelt tot €47 mrd, volgend jaar ook weg.

Dat komt o.a. doordat bestaand beleid volgend jaar gewoon doorwerkt in indexeringen, in afdrachten aan de EU (+€350 mln) en het ambtenarenpensioenfonds ABP (+€342 mln), in extra uitgaven voor de langdurige zorg (€0,5 mrd) en in niet doorgevoerde bezuinigingen, onder andere bij onderwijs. Bovendien valt de bezuinigingsdrift van Rutte I en II, die dit jaar nog doorwerkt voor €3 mrd en bij elkaar optelt tot €47 mrd, volgend jaar ook weg.

Ook qua uitgaven kan de Staat niet zomaar de steven wenden. In het ‘basispad' voor de overheidsuitgaven tot 2021 voorziet het nog een autonome stijging met €17 mrd. Maar de enige bezuiniging die alle vier de coalitiepartijen willen doorvoeren komt gemiddeld uit op €1,2 mrd. Die zou het ‘openbaar bestuur' betreffen, dat dit jaar €64,2 mrd kost en dankzij die bezuiniging in 2021 nog ‘maar' €63 mrd.

Bronnen: diverse media en realistische reacties.

Lees ook eens verder bij de Bron: eunmask

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
16984471487 e0dcae54d5 CETA

Handelsverdrag EU-Canada (CETA) is van kracht

rutte

Verbroken beloftes: Rutte 3 gaat belastingen nu al verhogen, te beginnen met de BTW