in ,

Minister van der Steur deelde convenant over privacygevoelige data niet met de Kamer (bespioneren van nietsvermoedende burgers)

Ard van der Steur () heeft als minister van Veiligheid en verregaande afspraken gemaakt met het bedrijfsleven over het delen van privacygevoelige data.

Hij heeft hierover de in 2016 niet geïnformeerd, terwijl het hier gegevens betreft die worden verkregen via het bespioneren van nietsvermoedende burgers in de openbare ruimte.

Van der Steur is inmiddels zelf voorzitter van de Nederlandse Veiligheidsbranche waarmee hij destijds de afspraken maakte.

De Kamer is op z'n zachts gezegd ontstemd over het achterhouden van deze informatie.

‘Dit is echt heel slecht', zegt Kees Verhoeven van coalitiepartij .

‘Bij zo een gevoelig onderwerp verwacht ik een actieve vorm van de Kamer informeren', aldus Chris van Dam van coalitiepartij . Ronald van Raak van de zegt dat dit ‘een VVD-ding' is waar geen meerderheid voor is te vinden.

‘Nu wordt het achter de schermen, zonder dat wij het weten, toch doorgevoerd.'

Quote ontdekte samen met De Groene Amsterdammer de afspraken tijdens diepgravend onderzoek naar de veiligheidsbranche. Daaruit blijkt ….

Lees verder bij de bron: De Groene Amsterdammer


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Coronacrisis: NOW-regeling moet beschermen, maar zorgt voor ontslagen

Britse mediawaakhond heeft honderden klachten over 5G-complottheorie in tv-programma ontvangen