in , , ,

Minister Wiebes kreeg les over de effecten van zijn beleid (nihil) en de kosten ervan (absurd hoog)

Op indrukwekkende wijze veegde Thierry Baudet afgelopen dinsdag de vloer van de Kamer aan met het klimaatbeleid van “het groenste kabinet ooit” en de voorgenomen klimaatwet. Hij baseerde zich, wat de gevolgen van klimaatverandering betreft, op onbetwiste wetenschappelijke bronnen, en citeerde voor de kosten onder andere het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB).

Kortom: minister Wiebes kreeg les over de effecten van zijn beleid (nihil) en de kosten ervan (absurd hoog).

De speech staat als een huis, en kan beschouwd worden als de start van de grote veldslag om de door de groene lobby zo vurig gewenste klimaatwet. Want door het klimaatbeleid van het kabinet ook in een wet vast te leggen, kan een volgende regering er niet meer onderuit, ook niet wanneer de bevolking vanwege de exorbitante kosten ervan in opstand komt, of wanneer blijkt dat onze economie – wat al vast staat – deze uitgaven helemaal niet kan dragen.

Met de klimaatwet in de hand zal de groene lobby dan in de rechtszaal de voortzetting van de subsidies kunnen eisen, en zal dat ook zeker met succes doen, zoals Urgenda onlangs bewezen heeft. Deze levensgevaarlijke klimaatwet moet ten koste van alles voorkomen worden!

Het belang van de speech van Baudet voor de toekomst van Nederland kan dan ook moeilijk overschat worden.

Eindelijk debat in de kamer over klimaatbeleid

Gebiologeerd door de klimaatangst is er nooit een serieuze, kritische en diepgaande discussie in de Tweede Kamer gevoerd over de werkelijke kosten en baten van het gevoerde klimaatbeleid. Het was allemaal koekoek éénzang van de gevestigde politieke partijen en een groot deel van de oppositie.

Verschillende woordvoerders van de PVV hebben in de loop der jaren wel geprobeerd daar verandering in te brengen, maar ondanks hun degelijke inhoudelijke argumenten, zijn zij er wegens het de facto cordon sanitaire tegen deze partij niet in geslaagd een serieus debat af te dwingen.

Daar is verandering in gekomen nu het Forum voor Democratie (FvD) van het verzet tegen het klimaatbeleid een speerpunt heeft gemaakt in zijn oppositie tegen het huidige kabinet. In een vlammend en doorwrocht betoog maakte Baudet korte metten met de vele sjibbolets die er in het klimaatdebat in omloop zijn.

Geniet van dit optreden (zie de video onder dit blog), of lees alvast de voornaamste stellingen:

Op een totaal van 4,5 miljard van de begroting gaat zo’n 63% naar ‘doelmatige energievoorziening en beperking van klimaatverandering’. Maar helaas hanteert het kabinet een vreemde definitie van doelmatigheid, namelijk: het reduceren van de CO2–uitstoot met 49% in 2030. Aldus Baudet. Volgens hem gaat het grootste deel van de begroting dus verloren aan onzinnige klimaatmaatregelen. En dat is nog maar het begin. Straks als het absurde klimaatakkoord in werking treedt, gaan Nederlandse belastingbetalers nog eens honderden miljarden extra betalen.

Het energie’neutraal’ maken van woningen en bedrijven kost honderden miljarden, op te hoesten voor de Nederlandse belastingbetaler. Sommige bedrijven kunnen dat niet en zullen naar het buitenland uitwijken. Ondanks investeringen van vele miljarden is nog maar slechts 2% van alle energie afkomstig uit wind en zon.

Voorts hekelde Baudet het gebruik van biomassa, de bijstook van hout in kolencentrales, met nul CO2–reductie. Alleen al in 2016 werd voor deze bijstook 3,6 miljard euro subsidie verstrekt. Hoeveel extra miljarden moeten er wel niet worden uitgegeven om ooit de doelen van Rutte te halen?

Voorstanders van het klimaatbeleid voorzien allerlei rampen in de toekomst. Zij geloven dat echt. De klimaatreligie is springlevend. Het is een sektarische Apocalyps-fantasie. Maar in werkelijkheid vinden we niets terug van deze angstaanjagende doemscenario’s.

In dit verband toonde Thierry Baudet een aantal grafieken waaruit duidelijk werd dat er, ondanks bijna 1 graad opwarming in de afgelopen eeuw,  geen toename van extreme droogten en neerslag was. Het aantal orkanen is sinds 1900 afgenomen. De temperatuur is de afgelopen eeuw inderdaad ietsje toegenomen, maar veel minder dan steeds werd voorspeld. Kortom, het klimaat verandert een beetje. Maar heel ernstig is het hoogstwaarschijnlijk niet en het gaat ook niet heel snel. En de mens heeft waarschijnlijk maar een heel beperkte invloed daarop.

Steeds hoor je weer in het debat dat 97% van de wetenschappers het er over eens zou zijn dat klimaatverandering door de mens wordt veroorzaakt. Obama tweette het en velen namen het over. De meest bekende bron van deze stelling is een onderzoek van Cook et al. (bekende klimaatalarmisten). Van de 11.944 klimaatgerelateerde studies die zij onderzochten waren er slechts 65 die expliciet stelden dat de mens een dominante invloed heeft op het klimaat. Dat is 0,5 %. De ‘consensus’ is dus niet 97% maar 0,5%!

Vervolgens legde Baudet uit hoe Cook et al. door methodologische manipulatie aan die 97% waren gekomen. En aldus slaagde hij er in een paar minuten in dit populaire sprookje van de klimaatalarmisten te ontmaskeren.

En dat is dan de basis van het Nederlandse klimaatbeleid dat tot 0,00007 graden Celsius minder opwarming zou leiden! En als alle landen die het klimaatakkoord van Parijs hebben ondertekend werkelijk zouden doen wat ze hebben beloofd – hetgeen niet waarschijnlijk is – dan zou dat mondiaal een effect hebben van 0,05 graden minder opwarming. Een totaal onmeetbaar, insignificant effect! En industriële giganten, zoals China, India, de VS, Rusland enz. doen niet mee. China en India hebben de bouw van honderden kolencentrales in de planning.

Je zal maar moeten toezien dat het kabinet zich blind staart op absurde duurzaamheidsdoelstellingen.

FvD wil dat Nederland zich terugtrekt uit het klimaatakkoord van Parijs. Laten we ernaar streven de eerste commerciële thoriumreactor ter wereld te bouwen. En laten we ook vooral doorgaan met het gebruik van gas, die superefficiënte, goedkope en schone energiebron. Kolencentrales moeten open blijven. En mensen in dit land moeten niet duizend miljard aan onzindoelstellingen hoeven op te hoesten.

Aldus Thierry Baudet.

Uit zijn interventie blijkt dat Thierry Baudet zich beter heeft verdiept in deze materie dan wie dan ook van zijn politieke collega’s en daarmee op eloquente wijze een politieke stem weet de geven aan de groeiende klimaatscepsis in ons land.

Zijn optreden stond in schril contrast met de beschamende inbreng van VVD klimaatwoordvoerder, Dilan Yeşilgöz-Zegerius, die als ultra-lichtgewicht op dit gebied, maar al volledig trouw aan het klimaatalarmistische geloof, eerder niet veel verder kwam dan het beledigen van enige vooraanstaande sceptici met een indrukwekkende staat van dienst in de wetenschap.

Hoe zouden beide optredens vallen bij het electoraat van VVD en CDA? We wachten met spanning af.

Kijk en geniet verder hier.

 

Lees verder bij de bron: Climategate

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
2014 05 eu strop

Uw toekomst wordt gezelliger! VN en EU vinden dat Nederland nog 8 miljoen migranten kan opnemen, update NepNieuws Warrior NuCheckt

NOS

De NOS bedondert de boel weer eens, armoede neemt al veel langer toe dan 4 jaar!