in

Minister wil boete voor zonnepaneelbezitters zonder slimme of digitale meter

Nederlandse Eigenaren van zonnepanelen moeten in de toekomst ofwel een slimme meter ofwel een digitale meter hebben. Dat moet volgens de minister van Economische Zaken verplicht worden, anders kan de eigenaar een last onder dwangsom krijgen.

Zonnepanelenbezitters moeten zo’n meter hebben als de salderingsregeling afgebouwd wordt, staat in het Wetsvoorstel afbouw salderingsregeling.

Dat betekent dat vanaf 1 januari 2023 alle eigenaren een meter moeten hebben die de levering en teruglevering van elektriciteit afzonderlijk kan meten. Dat kan een slimme meter zijn, of een digitale meter die van een afstand niet kan worden uitgelezen, maar wel de losse standen kan meten.

“Er is voor gekozen deze verplichting voor alle kleinverbruikers in het leven te roepen in plaats van alleen de kleinverbruikers die zonnepanelen hebben, omdat niet sluitend na te gaan is wie wel en wie geen zonnepanelen heeft”, schrijft Wiebes.

“Door de verplichting van een dergelijke meetinrichting voor alle kleinverbruikers te introduceren, kunnen zonnepaneelhouders niet langer met een ferrarismeter feitelijk blijven salderen.”

Daarnaast noemt Wiebes de opkomst van elektrische auto’s en batterijen voor elektriciteitsopslag als een reden voor die verplichting.

Het plan is niet nieuw. Toen Wiebes vorig jaar de nieuwe afbouw van de salderingsregeling aankondigde, wilde hij al dat ‘energiemeters met dubbel telwerk’ verplicht zouden worden, maar dat wordt nu dus officieel vastgelegd in de wet.

Ook is de last onder dwangsom daar nu aan gekoppeld. De Tweede Kamer moet nog wel stemmen over het voorstel.

Lees verder bij de bron: privacynieuws

Photo by justine warrington

Photo by justine warrington


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma de Jong-Schobbe
4 maanden geleden

De dictatuur van de Haagse criminelen gaat steeds een stapje verder. Wanneer komen we eindelijk massaal in opstand en slepen dat tuig voor een tribunaal.

Shadow1100
4 maanden geleden

Gooi je een kikker in een pan met heet water, dan springt hij er direct uit. Zet je hem in een pan koud water op het vuur, dan blijft hij zitten tot hij dood gekookt is. Zo gaat het ook met ons NEE(JA)derlanders……..

ALARM!! RIVM houdt belangrijke wijzigingen in PCR test stil

Er wordt gekeken of mensen die niet vrijwillig thuisblijven boete kunnen krijgen