in , ,

Notre Dame moet weer worden opgebouwd zoals het was tot ergernis van Macron

iankelsall1 / Pixabay

De modernisten hebben de strijd verloren. De Franse regering besloot tot vreugde van de Fransen voor de wederopbouw van de Notre Dame volgens de originele bouwplannen.

Zoals de Senaat van besliste, zijn de verbouwingsplannen voor de Notre Dame eerst in de koelkast gezet. Modernistische architecten hadden zichzelf aangeboden om de kerk in het hart van Parijs met glazen koepels, staalbeton en andere elementen te veranderen.

President Emmanuel was een van de initiatiefnemers van dit voorstel en wilde graag een wederopbouw met een “modern” gezicht.

Zoals “Breitbart” bericht, zal het daartoe vermoedelijk niet komen. De Senaat stemde voor het herstel van de Notre Dame in de originele vorm. Ze moet zo zijn “zoals ze er voor het laatst uitzag”, staat er in het besluit. Anne Hidalgo, de burgemeester van de stad, sprak zich eveneens voor een “identieke reconstructie” uit, staat er in de krant “Le Figaro”.

“Onze dame [Notre Dame] is een bouwwerk van alle Parijzenaren en alle Fransen, ja, van de hele wereld. We moeten haar respecteren zoals ze is. Daarom stem ik voor de origineel-getrouwe reconstructie.”

Het besluit moet nog door het Lagerhuis van het parlement bevestigd worden.

Lees verder bij de bron: E.J. Bron


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Check de JDreport app in de Google PlayStore

Rapporteren

Één reactie

Laat een reactie achter
  1. Timmermans is min of meer geestelijk verstoten van zijn geboortestreek
    Weet niet meer wat er leeft en last zich tellens door DRUNCKER op een occulte manier. Een soort sekte achtige wijze zoenen op zijn voorhoofd door 666 juncker

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Moeten we niet willen: EU-politie steeds dichterbij door EU-PIRTCE, Eurogendfor, Europol en Eucaris

Voorzitter Europese Raad: onze Brexit strategie is ‘vaccin’ tegen Euroscepsis