in , , ,

NASA heeft jouw hulp nodig om zijn ruimtelaser te verbeteren

nasa 1557310496
PIRO4D / Pixabay

NASA heeft onlangs een nieuwe satelliet gelanceerd met een ambitieus doel: het meet de hoogte van elk bos op de planeet. Het is onderdeel van een poging om uit te zoeken hoeveel koolstof er in bomen op de aarde wordt opgesloten. Maar NASA is er niet helemaal zeker van hoe nauwkeurig hun ruimtelasermeetsysteem werkelijk is.

Dus gingen we het bos in om hen te helpen hun werk te controleren. Om alle tot nu toe verzamelde gegevens te bekijken (vindt u de onze?).

Bekijk de GLOBE Observer visualizer op https://vis.globe.gov/GLOBE/#

De ICESat-2-satelliet van het ruimteagentschap schat de hoogte van bomen uit de ruimte en NASA heeft een nieuwe tool ontwikkeld voor burgerwetenschappers die kunnen helpen die metingen vanaf de grond te controleren. Het enige dat nodig is, is een smartphone, de app, een optionele meetlint en een boom. Dus om te helpen, ging het videoteam van Verge Science op missie om een ​​aantal enorme bomen in Californië zo nauwkeurig mogelijk te meten.

De ICESat-2-satelliet werd gelanceerd in september 2018 en heeft een instrument genaamd ATLAS dat 60.000 lichtpulsen op het aardoppervlak schiet elke seconde dat het rond de planeet draait. “Het is eigenlijk een laser in de ruimte”, zegt Tom Neumann , de projectwetenschapper voor ICESat-2 bij NASA Goddard Space Flight Center.

Door de positie van de satelliet te meten, de hoek en hoe lang het duurt voordat die laserstralen van het oppervlak terugkaatsen, kunnen wetenschappers de hoogte van zee-ijs, landijs, de oceaan, het binnenwater en bomen meten. Weten hoe hoog bomen zijn, kunnen onderzoekers helpen de gezondheid van de bossen in de wereld te schatten en de hoeveelheid koolstofdioxide die ze kunnen opnemen op te nemen.

Maar Neumann zegt dat een grote open vraag is hoe goed die metingen vanuit de ruimte eigenlijk zijn. Dat is waar de burgerwetenschapper binnenkomt – om hen te helpen verifiëren. Sommige zijn uitdagender dan andere. “Je kunt niet echt een stel schoolkinderen in Pennsylvania vragen om naar Antarctica te gaan om de hoogte van het ijs voor je kalibratie te meten,” zegt hij.

Maar u kunt hen vragen hun smartphones buiten mee te nemen, wat precies is wat NASA doet met zijn GLOBE Observer-app. “Je hebt allerlei geweldige terreinen en functies in je achtertuin zodat je deze metingen kunt doen die nuttig voor ons zouden kunnen zijn,” zegt Neumann.

Lees verder bij de bron: The Verge

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
gevangenis 1557307518

Gevangenissen onderbezet: Laat ze maar blowen, dat houdt ze rustig met vrije instroom drugs en wapens

zeepbel 1557311568

Groeiverwachting Nederland opnieuw omlaag, prijsstijging is hoogste in eurozone