in ,

Nederland omzeilde willens en wetens exportregels en vergunningen voor wapens en auto’s naar Syrië

e835b1082ef4023ecd0b470de7444e90fe76e6dd1cb2124896f9c7 640 syria

De Nederlandse overheid heeft exportrestricties overtreden bij het bevoorraden van Syrische rebellen. En doordat regels werden overtreden, had de Tweede Kamer geen idee wat er naar Syrië ging.

Uniformen, AK-47-vesten en pick-ups naar een land in oorlog sturen: dat mag geen enkel bedrijf. Maar de Nederlandse overheid deed het, in het geheim. Naar Syrië. Daarmee overtrad de overheid eigen exportregels.

Controle omzeild

Nederland gaf steun aan Syrische rebellen die tegen IS en Assad vochten. De Tweede Kamer werd daarover geïnformeerd, maar kreeg niet te horen dat het om pick-uptrucks en AK-47-vesten ging. De kamer werd voorgehouden dat het om niet-dodelijke goederen ging, zoals voertuigen en uniformen.

Als er wel een exportvergunning was aangevraagd, dan had de Tweede Kamer begrepen waar het om ging.

Document wapenexport
Bron: EenVandaag

Toen er bij de grens vermoedens waren van wapensmokkel, werd de wet nogmaals omzeild, blijkt uit openbaar gemaakte documenten van het ministerie van Defensie. In plaats van een groot transport te gebruiken, werden de goederen verdeeld over kleinere transporten om de exportrestricties te vermijden.

Willens en wetens loodste Nederland zo goederen Syrië in. Het document toont aan dat de regering is geïnformeerd dat er wel degelijk importrestricties waren.

Lees verder bij de bron: EenVandaag

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
fcc v2 1547669298

CERN wil nieuwe deeltjesversneller bouwen, 4x groter en 10x krachtiger dan huidige LHC

Dit is waarom u teveel belasting betaalt No taxation without representation crop1000x500 863x483

Belastingdienst ook gesloopt door Rutte, controleert 90% van verdachte aangiften niet