in ,

Nederland omzeilde willens en wetens exportregels en vergunningen voor wapens en auto’s naar Syrië

De Nederlandse heeft exportrestricties overtreden bij het bevoorraden van Syrische rebellen. En doordat regels werden overtreden, had de Tweede Kamer geen idee wat er naar ging.

Uniformen, AK-47-vesten en pick-ups naar een land in oorlog sturen: dat mag geen enkel bedrijf. Maar de Nederlandse overheid deed het, in het geheim. Naar Syrië. Daarmee overtrad de overheid eigen exportregels.

Controle omzeild

gaf steun aan Syrische rebellen die tegen IS en Assad vochten. De Tweede Kamer werd daarover geïnformeerd, maar kreeg niet te horen dat het om pick-uptrucks en AK-47-vesten ging. De kamer werd voorgehouden dat het om niet-dodelijke goederen ging, zoals voertuigen en uniformen.

Als er wel een exportvergunning was aangevraagd, dan had de Tweede Kamer begrepen waar het om ging.

Document wapenexport
Bron: EenVandaag

Toen er bij de grens vermoedens waren van wapensmokkel, werd de wet nogmaals omzeild, blijkt uit openbaar gemaakte documenten van het ministerie van Defensie. In plaats van een groot transport te gebruiken, werden de goederen verdeeld over kleinere transporten om de exportrestricties te vermijden.

Willens en wetens loodste Nederland zo goederen Syrië in. Het document toont aan dat de regering is geïnformeerd dat er wel degelijk importrestricties waren.

Lees verder bij de bron: EenVandaag


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NL overheid compleet weg kwijt
2 jaren geleden

Wie roept een overheid ter verantwoording als deze volledig van het pad geraakt en blind de NWO volgt? Deze en vele andere zaken (zoals immigratie) kloppen van geen kanten. En dat speelt al jaren.
En we zien zelfs al dat rechtzaken tegen de regering over het principe van referendum ter zijde worden geschoven. Betekent dat dat de NL rechtspraak ook al is geinfiltreerd?
Ik zie weinig andere mogelijkheden dan dat de burgers massaal de straat opgaan en het aftreden van deze regering eisen ….. Er gaat teveel fout met te grote consequenties. Het moet stoppen !!
Na deVS (Trump), Frankrijk (Macron) en Brexit (May) is het tijd dat NL massaal wakker wordt !!!!

CERN wil nieuwe deeltjesversneller bouwen, 4x groter en 10x krachtiger dan huidige LHC

Belastingdienst ook gesloopt door Rutte, controleert 90% van verdachte aangiften niet