Nederland verandert in politiestaat: U twittert wel heel veel, zei de politie

Maandagmiddag kreeg Mark een verontrustend telefoontje. Zijn moeder aan de lijn, er waren net twee politieagenten aan de deur geweest die op zoek naar hem waren, maar ze vertelden niet waarom. Nu waren ze op weg naar Marks kantoor…

… „U twittert heel veel”, zeiden de agenten volgens Mark toen ze hadden plaatsgenomen in zijn werkkamer. „Wij hebben orders gekregen om u te vragen op uw toon te letten. Uw tweets kunnen opruiend overkomen.” In Sliedrecht was dinsdagavond een bijeenkomst over een asielzoekerscentrum in de regio. In de aanloop ernaartoe plaatste plaatste hij een paar tweets. Deze bijvoorbeeld: „Het college van #Sliedrecht komt met een voorstel om de komende 2 jaar 250 vluchtelingen op te vangen. Wat een slecht plan! #KominVerzet” Eerder schreef hij ook: „Dit laten we toch niet gebeuren!?”

De afgelopen maanden heeft de politie veel vaker mensen thuis opgezocht die zich op sociale media uitspraken tégen asielzoekerscentra. Met tien ‘realtime intelligence-eenheden’, groepjes digitale rechercheurs verspreid over het hele land, worden Facebook-pagina’s en Twitter-accounts in de gaten gehouden. Er wordt gelet op posts die „te ver” gaan.

Ook gemeenten sturen de politie aan. Dat gebeurde bij Mark. De woordvoerder van de gemeente Sliedrecht legt uit; „Het was absoluut niet de bedoeling om de man zijn mond te snoeren. Echt niet. Wij vinden dat iedereen zijn mening moet kunnen laten horen.” Zo vrijblijvend kwam het op Mark niet over. „Alsof we in een politiestaat leven.” Er is heel weinig vertrouwen in de burger, vindt ook Mark. „Na het bezoek van de politie heb ik besloten om me juist duidelijker uit te spreken. Ik laat me de mond niet snoeren.” Dinsdagavond sprak hij daarom tijdens de lokale raadsvergadering.

Lees verder bij de Bron: PrivacyNieuws

Photo by wiselywoven

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. John schreef:

  Je moet deze figuren ook niet toelaten. Als je niets strafbaars hebt gedaan mogen ze zelfs niet binnenkomen -tenzij je dit zelf toelaat. Staat ook in hun “ambtsinstructie”. En valt onder “Algemene Wet op het binnentreden”>. Awob

 2. Jeannette schreef:

  Is de krijgswet al van kracht??

 3. rsh schreef:

  Ze staan soms voor je deur om in je computer ,mee te kijken.
  Dit mogen ze wettelijk

 4. Dio schreef:

  Nederland. is een schoothondje van de zionist. Daarom vinden er hier ook geen aanslagen plaasts. In het thuisland van de terrorist -in Israel hebben ze daar ook geen last van.

Geef jouw mening

Close
%d bloggers liken dit: