in , ,

Niet dat we er iets aan hebben: Europeanen krijgen recht om NSA aan te klagen

Een nieuwe gaat het mogelijk maken voor Europeanen om een rechtsvordering in de tegen de VS in te stellen bij misbruik. Ook krijgen we binnenkort de optie om een rechtszaak aan te spannen wanneer een instantie in de VS inzage in persoonsgegevens weigert.

In de praktijk zal de nieuwe wet, die door het congres en de senaat raakte maar nog op goedkeuring van president Obama wacht, niet meteen tot duizenden vorderingen leiden. Het gaat veeleer om een maatregel om het geschonden vertrouwen tussen de EU en de VS te herstellen na het uitgebreide misbruik door de NSA.

Door Europese burgers een rechtsmiddel te geven hopen de VS tegemoet te komen aan de zorgen die het Safe Harbor-akkoord vorig jaar kelderden en is geen noodzakelijk onderdeel van Shield, de nieuwe regelgeving ter vervanging van Safe Harbor waaraan de en de VS samen sleutelen. De Amerikanen zien de nieuwe wet meer als een gebaar dat het wederzijdse vertrouwen moet herstellen. Had de wet bestaan ten tijde van de Snowden-lekken bestaan hebben dan zouden de VS inderdaad heel wat vorderingen van Europese burgers te slikken hebben gekregen.

Lees verder bij de Bron: PrivacyNieuws

Photo by Imaginary Museum Projects: News Tableaus


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Van uw belastinggeld: Europese Commissie wil hardere propaganda voor TTIP

500 euro briefjes: Europeanen stoppen massaal cash in een oude sok